Plants vs. Zombies™ Garden Warfare

Plants vs. Zombies som ett 3:e person skjutar-spel i en strid mellan växter och zombies, kan det stämma?

Jo då, PopCap Games har nu tagit spelet till en ny nivå med Plants vs. Zombies™ Garden Warfare. De allra flesta har någon gång haft någon form av kontakt med det populära tower defence-spelet Plants vs. Zombies. Förutom den självklara skillnaden är Garden Warfare ett onlinebaserat multiplayer-spel till skillnad från originalet som är ett renodlat enpersonsspel och har även fått ett co-op-game mode. Spelet är alltså en perfekt blandning av de traditionella skjutarspelen och PvZ:s humoristiska karaktärer.

Spelet har två olika stigar; antingen spelar du Garden Ops med dina vänner (alternativt främlingar) eller så går du med, i en onlinestrid för 24 spelare, i något av de typiska game modes: Team Vanquish (Team Deathmatch), Gardens & Graveyards (Conquest and Rush), Gnome Bomb. För att komma in i spelet lite grann så är Welcome Mat ett Team Vanquish game-mode där ju sämre det går ju mer HP får du nästa gång du spawnar. Det är i övrigt väldigt lätt att lära sig oavsett om du är en erfaren spelare eller inte. Du styr som i de flesta FPS-spelen med WASD-knapparna, och siktar med muspekaren. 1-3 används för starkare attacker annars skjuter du som vanligt med vänster musknapp.

Att spela Garden Ops med främlingar tycker jag i och för sig var roligt men en fördel hade ju varit en chatt, då jag personligen inte känner för att sitta å brusa i min mick som alla andra gör. Utmaningen går helt enkelt ut på att försvara sin trädgård mot 10 zombie-vågor samtidigt kan man plantera behjälpliga växter i krukor runt banan. Klasserna som finns att välja mellan är soldat (Peashooter & Foot Soldier Zombie), healer (Sunflower & Scientist Zombie), tank (Chomper & All-Star Zombie), sniper (Cactus & Engineer Zombie) och hjälp från ovan i form av Crasy Dave eller Dr. Zomboss.

Innan matchstart väljer du vilken av fyra olika karaktärer du vill spela som, med ett klick på karaktärerna får du en kort information om dem. Oroa dig inte över att välja rätt, du har möjlighet att byta varje gång du dör. Du kan även hjälpa ditt lag från ovan som boss, nackdelen här är att om du klickar på boss-karaktären går du med i matchen på en gång. Du kan göra karaktärerna mer personliga med hjälp av hundratals unika föremål och dräkter.

Den typiska musiken för PvZ följer med Garden Warfare med. Både de odöda och växterna har små ljud för sig, personligen tycker jag att spelet blir än mer kul tack vare de söta ljusa blomrösterna och de släpande hesa zombiestämmorna.

Starka färger och objekten är förstörbara. En trevlig miljö där inget hemskt kan hända, ja bortsett från att bli upp äten av en Chomper eller attackeras av en rugbyzombie. Spelet änvänder sig av Frostbite 3-teknologin med hjälp av samma kraftfulla motor som även ligger i grunden för Battelfield 4.

Det verkar dock som om om man joinar en match genom en Origin-kompis så hamnar man mest troligt på motsatta lag, men varför skulle det vara en nackdel då kan man ju en gång för alla utse den bästa av er. ;)

Sammanfattningsvis skulle jag säga att det är ett kul tidsfördriv, det blir inte på samma allvar som i andra mer realistiska FPS-spel utan det är mer ”bara på skoj”.

Uppfylld förväntning
90
Grafik
87
Ljud
100
Solo play
76
Multiplay
95
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Toppen
Nybörjarvänligt
Underhållande
Reguljära uppdateringar
Botten
Ingen chat
Långtråkigt i längden
80
Toppen tidsfördriv!
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x