Pokémon Go nu i Sverige

Nu är Pokémon Go officiellt lanserat i Sverige. Spelet har redan orsakat både eufori och kaos under den dryga vecka som det varit släppt i USA.

Spelkult har tidigare skrivit om mobilspelet Pokémon Go. Nu vid sverigelansering kan vi bara tillägga att Nintendo verkligen inte förstått anstormningen. Serveranslutningarna är opålitliga och även appen buggar ur regelbundet.

Vårt bästa tips för att slippa starta om appen stup i ett är att stänga av Augmented Reality-läget, där du kan se Pokémonen genom mobilens kamera. Du stänger av AR-läget uppe till höger i appen när du har en Pokémon på skärmen. Du kan fortfarande se och fånga djuren, men du gör det mot en tecknad bakgrund.

Ett annat tips för att snabbt börja samla på dig erfarenhetspoäng är att försöka fånga Pokémonerna med skruvbollar. För att kasta en skruvboll, tar du upp bollen på skärmen, för fingret i en cirkel och sedan slänger du bollen mot djuret. Träffar du djuret, får du mer poäng jämfört med ett rakt kast.

Sista tipset är givetvis att leta upp några kompisar att leta Pokémons med. Bestäm er för vilken färg ert lag ska ha. En bit in i spelet måste spelaren bestämma sig för att tillhöra en av tre olika fraktioner (gul, blå eller röd). Om du och dina kompisar är med i samma fraktion, kan ni tillsammans träna era figurer på de Pokégyms som finns lite här och där.

Du hittar Pokémon Go-spelet i Apples AppStore eller GooglePlay-store.

pokemonscreen322x572
Blå laget har ett Pokégym där du kan träna ditt djur.

 

pokemon02screen322x572
För att fånga djuret tar du bollen och kastar den. För att få mer poäng, kan du testa en kurvboll. Ta bollen, för den i en cirkel innan du kastar den.
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x