Race 07

Läsarbetyg0 Betygsätt
0
56

Inga kan racing så bra som det svenska spelföretaget SimBin och det är väl inte så konstigt då en av grundarna är trefaldig svensk GT-mästare.

I fyra år har de spottat ur sig en hel del spel, som alla fokuserat på racinggenren. Spel som vunnit stor respekt bland racingfans världen över. Ändå är de något av doldisar bland de svenska spelföretagen.

Man behöver nog vara en racingnörd själv för att simma väl i den här spelgenren. Samma sak gäller det här spelet.

Det har gått ganska långt från arkadspel och kan närmast liknas vid racingspelens simulator. Någon helt oinsatt, som förväntat sig ströspela lite på skoj, kan lätt bli överumplad och förbanna sig över bilarnas dåliga styregenskaper, men ändock realistiska sådana. Samma sak gäller orgien av olika inställningsmöjligheter och detaljmekandet med bilen inför varje lopp.

Race 07 är det senaste tillskottet i detta, racingsimulatorernas heliga Graal, med över 300 olika bilar och 32 olika banor från hela världen. Även Anderstorp i Sverige.

Grafiken är väl så där. Den fyller sin funktion utan att ge något grädde på moset. Ljudet lämnar dock mer att önska och ger en ganska platt och oengagerande körupplevelse.

Rent generellt så saknar även det här bilspelet något så banalt som en övergripande handling. En önskan som har blivit ett återkommande mantra för mig när jag recenserar bilspel. Hur svårt kan det vara att faktiskt göra lite mer av bilspelsgenren än att bara köra runt runt på olika banor?

Är du tokig i racingspel, har du egentligen inget annat val än att köpa det här spelet. Er andra rekommenderar jag att ladda ner demot av spelet och skapa er en egen åsikt innan ni slår till.


Fakta

Race 07

[Bilspel] Från 3 år, 1-24 spelare (SimBin)

Systemkrav: Windows XP, 1.7 Ghz processor, 128MB minne, 2.5 GB hårddisk.

Race 07
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Negativt
56
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x