Reiner Knizia’s Kingdoms

Stil
50
Innehåll
50
Känsla
55
Variation
50
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
51
Snabbspelat

Detta är ytterligare ett tyskt kvalitetsspel byggt på en väldigt enkel spelidé, som ändå är strategiskt och svårbemästrat.
Spelplanen är på 6 x 5 rutor och spelarna turas om att i tur och ordning spela ut antingen landskapsbrickor eller egna slott. Varje landskapsbricka har ett värde mellan +6 till -6 och slotten får räkna till sig dessa värden lodrätt och vågrätt. Flest poäng efter att alla brickor spelats ut vinner omgången. Ett spelparti består i sin tur av tre omgångar.
Det handlar alltså om att spela ut sina slott vid rätt tillfälle utan att vänta för länge, då man annars kan bli helt utan poäng eller vara för våghalsig, då motståndaren kan straffa raderna med negativa poäng.
För att komplicera det hela lite extra kan man välja att spela ut olika sorters slott, som multiplicerar det totala värdet i raderna mellan 1-4 gånger. Detta gäller dock även minuspoängen. Bland landskapsbrickorna finns det också en drake som tar bort alla positiva poäng i raden, en guldgruva som dubblar alla poäng och två berg som skär av raderna.
Kingdoms är ett snabbspelat och intressant spel för korta spelpass.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x