Rise of Industry – Videorecension

Läsarbetyg0 Betygsätt
0
48

Den spanska spelstudion Dapper Penguin Studios har tagit på sig att skapa en tycoon/logistiksimulator med polygonbaserad grafik. Spelet fanns ute som early acess under namnet Project Automata innan det släpptes skarpt 2019. Det har fått ett ganska positivt mottagande sedan dess och prislappen har stadigt legat kvar runt 300 spänn, varför undertecknad har tvekat att införskaffa det, trots vurm för genren.


Fokus ligger på att insamla och förädla naturresurser som är utplacerade över ett geografiskt område uppdelat i provinser. Du tävlar mot AI-företag och låser sakta upp både olika provinser och teknologier som låter dig förädla resurserna till avancerade bil-, mat- och datorindustrier.
Därefter ligger spelets fokus på att, med onödigt mycket handpåläggning, få resurserna på plats med hjälp av lastbilar, tåg och zeppelinare.

Det hade kunnat vara lite mer infrastruktur och teknologier att välja på så man hade fått prioritera hårdare vad man vill satsa på för högsta effektivitet, särskilt som du vill speeda ifrån dina AI-konkurenter genom att köpa upp dem, eller åtminstone undvika att bli utkonkurerad.

Menyerna är intuitiva och anpassningsbara, dock inte perfekta då det inte riktigt går att dölja saker som täcker spelområdet. Men att de går att anpassa för synnedsättningar är ett stort plus.
Den polygonbaserade grafiken är nöjsam att se på och flyter på bra även när en mångfald av transporter är igång, men det är stundvis onödigt svårt att se var i naturen resurserna gömmer sig och när kartor genereras tar det oförskämt lång tid.

För en mer detaljerad inblick i spelets utformning och känsla för om det är något för dig, så rekomenderar jag att du tittar på recensionsfilmen.

Rise of Industry
Grafik
65
Ljud
65
Logistik
30
Menyer
65
Tycoon
30
Spelglädje
30
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Trevliga menyer
Trevlig polygongrafik
Lättöverskådligt
Negativt
Sega laddtider
Begränsade val
Begränsad spelglädje
48
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x