Rollspelet Järn finansierades på mindre än ett dygn

Järn är ett nytt rollspel från svenska Helmgast och Rävsvans Förlag som valt att finansieras med en crowdfundingkampanj på IndieGoGo.

Kampanjen nådde full finansiering redan efter ett dygn och betar nu av stretch goals.

Bakom rollspelet ligger Krister Sundelin, som tidigare arbetat på Neogames och förutom illustrationer även tidigare skrivit för Västmark, Lemuria och Skymningshem: Andra Imperiet.

Järn är ett nytt fantasyrollspel bland klanernas folk i en mytisk forntid där världen är vild, otämjd och farlig. Ulvar och alver jagar i skogarna. Troll och jättar hemsöker bergen. Runor håller hemligheter och andar ger järtecken. Klanen är din trygghet, men hyser även fiender som kan utmana eller förråda dig.

I Järn bygger man sin egen spelvärld. Grundboken på 112 snabblästa sidor hjälper och vägleder spelare och spelledare att tillsammans skapa världen, rollpersonerna och deras klan, innan de formar sina egna öden i klanernas land.

Järns snabba och taktiska regler är en modern version av de dominerande svenska rollspelen från åttiotalet, vilket gör det enkelt för både nybörjare och veteraner att börja spela.

Här finns intensiva konflikter, farliga utmaningar och snabba strider, andebesvärjande trolldom och ett spelardrivet klanskapande som sätter rollpersonerna och deras dramatiska öden i fokus.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x