Så använder vi sociala medier

Stiftelsen .SE släpper årligen en rapport om våra internetvanor. Inför denna brukar man retas lite genom att släppa ett kapitel. Det är här nu!

Som spelare är det idag svårt att inte förhålla sig till sociala medier, många spel spelas genom dessa eller har förlängningar ut i dessa genom communitys eller direkta extrafunktioner. Därför kan det vara intressant att ta del av vilka trender som gäller det senaste året.

Det tycks vara Instagram som ökar mest på sistone, Facebook bland unga går fortsatt sakta nedåt, möjligen beroende på att medelåldern bland dess användare stadigt ökar och Twitter verkar mest locka de redan frälsta – grovt förenklat.
Lite mer kött om den kommande rapporten får du här, där du dessutom har en länk till hela kapitlet som man valt att lägga ut om kommunikation och sociala medier.

Själv använder jag de flesta sociala medier som har användare, men olika medier i olika sammanhang. Kanske är jag den enda i världen som älskar G+ trots avsaknad av aktiva vänner. Instagram använder jag aktivt i jobbet, till skillnad från de flesta andra som tycks använda det privat. Twitter tvärtom, där för jag mitt personliga varumärke främst, fast alla andra tycks promota sina organisationer eller föreningar. Facebook är som mitt klister till nätet. Nough said!

Vilka medier använder du? Och i vilka sammanhang?

sociala_medier_2014_2[1]

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x