Spel lika vanligt bland kvinnor som män enligt ny studie

ESADen manliga dominansen är på väg att brytas inom spelvärlden.

Entertainment Software Association (ESA) släpper en ny rapport i veckan som visar att de gamla cementerade fördomarna om kvinnligt spelande snart är förlegade.
Enligt färsk statistik, är 45% av alla spelare kvinnor och 46% av de mest aktiva dataspelarna.

“This new data underscores the remarkable upward trajectory for video games. It is an entertainment form enjoyed by hundreds of millions of consumers worldwide,”

“A diverse and energized consumer base, remarkable new hardware, and outstanding software all combine to foster growth for our industry.”

säger Michael D. Gallagher, VD för ESA, i företagets pressrelease.
ESA

Det är också en myt att kvinnor mest skulle spela mobila spel. Enligt den nya studien så är PC och konsoler de mest populära plattformerna.

Studien “2013 Essential Facts About the Computer and Video Game Industry”, fann att kvinnor vid 18 års ålder och äldre utgör 31% av det totala antalet spelare, medan den traditionellt starka gruppen pojkar under 18 års ålder, endast utgjorde 19%.

Ipsos MediaCT genomförde studien Essential Facts med data från mer än 2,000 hushåll i USA. Andra intressanta punkter från studien är följande.

  • 58 % av amerikanerna spelar spel
  • 51 % av hushållen äger en dedikerad spelkonsol och de som gör det, äger i genomsnitt minst två.
  • Den genomsnittliga spelaren är 30 år gammal och det största ålderssegmentet (36%) är 36 år och äldre.
  • 43% anser att dataspel ger dem mest värde för pengarna, jämfört med musik, DVD och bio.
  • 62% spelar spel tillsammans med andra, antingen IRL eller online.
  • Konsumenter spenderade nära 21 miljarder dollar på spel, spelhårdvara och tillbehör i USA förra året.

Studier från Magid Advisors visar på att hela 70% av tjejer i åldern mellan 12-24 spelar dataspel, samt 61% av kvinnorna mellan 45-64 år, jämfört med 57% av männen i samma åldersgrupp.

Prenumerera
Meddelande om
guest

3 Kommentarer
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
Dennis Engblom

Det är lite synd att rapporten inte har länkar till studien i sin helhet, det enda som framgår är att det gäller 2000 hushåll i USA.

Marcus Henriksson

Tror inte ett dugg på den här studien. Visst, tjejer lirar candy crush och sims. De finns en del tjejer som lirar på konsol men att de skulle vara nästan lika många som männen, inte en chans. Stöter aldrig på tjejer i spel som CS, lol, dota, starcraft, WoW m.m De är de största spelen idag och där dominerar männen. För att inte tala om Cod, battelfield m.m. Visst fler tjejer spelar än förr, men dataspel är och förblir männens territorium. Ledsen att göra er besvikna!

Sara Nilsson

Det är självklart så att kvinnor och tjejer spelar mycket mer på mobil och lite “enklare” typer av spel. Men helt klart är kvinnorna påväg framåt när det gäller spelande. Det finns tex casino för kvinnor och massor av andra nischer för tjejer. Det man saknar mest är dock kvinnliga spelutvecklare och programmerare, det skulle behövas många fler!

3
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x