Spelkalendern flyttar till Spelkult

Spelkalender.se har varit en gammal trotjänare av spelkulturen i Sverige sedan den först slog upp ögonen 1999. Kalendern är i dag Sveriges största kalendarium för spelrelaterade evenemang och har flera tusen besökare dagligen.

Kalendern var det första försöket till en helt interaktiv kalender, som skulle kunna sköta och uppdatera sig själv, eftersom övriga spelkalendrar vid den tiden var helt manuella och därför heller aldrig helt dagsfärska.

 

kalendariumall
Första namnet på Spelkalendern blev därför också “Det interaktiva kalendariet”. Till en början under Sverok Osts och Ostfrontens paraply, men sedan på egna ben under namnet Spelkalender. Kalendariet har i princip skött sig själv sedan dess, med mindre layoutuppdateringar 2004 och 2009.

Den är dock byggd på programmeringsmetoder som i dag är hopplöst omoderna och ger skaparen (mig) migrän bara av att försöka sätta mig in i allt igen. Till råga på allt har scripten och de bakomliggande textdatabserna börjat strula allt mer den senaste tiden, så då kändes det väl motiverat att slå slag i saken och starta om från scratch med ny, ren och modern kod.

Besök kalenderlänken ovanför för att smygkika på nya kalendern. Det kommer ta ytterligare ett tag innan vi får fram ett hyffsat utseende på kalendern och skicka gärna feedback till Spelkult med önskemål om funktioner innan vi slår på spakarna och färdigställer flytten!

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x