Svenska Embracer fortsätter storhandla spelrelaterade bolag

Svenska Embracer Group fortsätter storhandla spelrelaterade bolag och tillkännager i dag att de köper upp även DIGIC, Perfect World Entertainment North America, Runic Games, Cryptic Studios, Shiver Entertainment, Dark Horse och Spotfilm Networx.

Det var bara några dagar sedan Embracer offentliggjorde sitt uppköp av Asmodee och skakade om brädspelsvärlden. Nu tar de fram de stora spenderarbyxorna igen och synergiplanerna blir allt mer tydliga.

DIGIC är en ungersk animeringsstudio med 400 anställda, som gör trailers och filmsekvenser åt spel. Detaljerna om köpet är hemligstämplade.

Perfect World Entertainment (PWE) är en gigantisk kinesiskt spelförläggare med åtskilliga tusen anställda, där Embracer Group nu köper upp den nordamerikanska delen som inkluderar flera spelstudios och förläggare med 237 anställda. Där bland annat Runic Games och Cryptic Studios ingår.
Cryptic Studios ligger bakom bland annat Star Trek Online, Champions Online och Neverwinter-spelen. Runic Games har skapat Torchlight-serien, Remnant: From the Ashes samt det nyligen nedlagda Magic: Legends, som innebar stora förluster för bolaget. Köpet går för 125 miljoner dollar.

Shiver Entertainment är en nordamerikansk spelstudio som bland annat skapat Mortal Kombat 11, med veteraner som John Schappert och Jason Andersen. John har varit Chief Operating Officer Electronic Arts, Zynga och har även lett Xbox Live hos Microsoft. Detaljer om köpet är hemligstämplade.

Spotfilm Networx är ett tyskt reklamfinansierat videonätverk med 26 anställda och 20 kanaler på bland annat Youtube. Detaljerna om köpet är hemligstämplade.

Dark Horse är ett paraply av tre nordamerikanska bolag om 181 anställda och 400 varumärkeslicenser inom framför allt serietidningar från Dark Horse Comics och Things From Another World som Embracer har planer för att skapa spel av, med hjälp av synergier mellan deras övriga bolag. Se livevideon nedanför för mer information. Detaljer om köpet är hemligstämplade.

Det känns verkligen roligt att Dark Horse nu kan påbörja nästa kapitel på sin resa. Synergierna som finns inom Embracer-nätverket ger spännande nya möjligheter inte bara för Dark Horse men även för de kreatörer och bolag som vi arbetar med. Jag har haft ett antal samtal med Embracers VD Lars Wingefors och jag är verkligen imponerad över honom och det team som han byggt. Jag måste säga att framtiden för vårt bolag har aldrig varit ljusare

säger Mike Richardson, grundare och VD för Dark Horse Media

Vem hade kunnat gissa att Asmodee, Cryptic och Dark Horse skulle bli svenskägda inom loppet av en vecka i december 2021?

Verkar som att vi kan se fram emot att Dark Horse-serier både blir brädspel och MMO:er enligt de nya planerna för synergieffekter mellan Embracers olika bolag. En spännande tid av svenskägda spellicenser framför oss.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x