SWAT 4

Vad sägs om att storma terrorister och biltjuvar i full Swat-mundering, skrikandes amerikanska one-liners? Det må verka actionfyllt och simpelt, men ack vad skenet bedrar.

Det kluriga kommer fram när du inser att skott i pannan inte spär på de positiva ryktena om din poliskår. Istället får man oftast söka sig till mer fredliga lösningar som bönpåsar, pepparspray, tårgas, flashbang med mera. Att dessutom beordra dina medhjälpare rätt, så att de står i rätt position vid rätt ögonblick kan vara nog så svårt.

Man kan närmast beskriva Swat 4 som en spikrak utveckling av gisslanspelen härstammandes från kult-klassikern Hostages. Givetvis är det denna gång med senaste generationens grafik, fler möjligheter att kommendera din grupp och allt annat man kan förvänta sig av en genre-utveckling. Det fungerar därför också efter förväntan bra både i enspelar- och flerspelarläge. Mest positiv blir jag över co-op-läget, eftersom det blivit allt mer sällsynt för spelutvecklare att bemöda sig med detta.

Något som jag dock aldrig vänjer mig vid i Swat-serien är manin över att behöva låsa fast alla man möter. Givetvis hämtas detta från verklighetens handlande, men det drivs till absurdum i ett scenario där man ska rädda personer från en massmördare, och för att göra detta måste man även här handboja tortyroffren innan de är “säkra”. Men oavsett vilka moraliska betänkligheter man må ha kring Swat-polisen, så är ändå Swat 4 ett riktigt underhållande spel!

[divider ]Fakta[/divider]

Från 18 år, 1-16 spelare (Sierra)

Systemkrav: Windows 98/XP/2000, 1.0 GHz processor, 256 MB minne, 2 GB hårddisk.

Läsarbetyg1 Rösta
3.8
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x