Switch blir Nintendos nya konsol

Nintendo har precis lanserat sin nya konsol, som alltså heter Nintendo Switch.

NX, som den tidigare kallats, har ju varit omgärdad av hysch hysch och spekulationerna har fyllt diverse forum. Men maskinen är nu avtäckt och är precis som väntat och spekulerat en hybrid mellan bärbart och stationärt spelande. Ett fokus tycks ligga på enkelhet och rörlighet som ska möjliggöra det sociala spelandet. En skärm med docka och löstagbara och kombinerbara handkontroller kan låta rörigt – men jag tycker videon säljer idén bra.

Än så länge har vi inte fått särskilt mycket tech spec att gå på, men lanseringsvideon visar hygglig grafisk prestanda och det känns som om Nintendo mer ser mobilmarknaden och den bärbara marknaden som sina huvudkonkurrenter framför Xbox och Playstation, vilket kanske också motiverar tillbakagången till kassetter som bas för mjukvaran, framför de skivor som annars används som standard i branschen.

Jag är efter alla spekulationer och en inneboende rädsla över att det skulle bli något ännu mer “crazy” ändå positivt överraskad efter avtäckningen och det känns som om namnet Switch kan motiveras med Nintendos konstanta förmåga att byta perspektiv och förändra konsolmarknaden från grunden. Hur känner ni? Kolla in Nintendos releasevideo nedan!

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x