The Ascent – Cyberpunk och explosioner!

The Ascent är ett actionrollspel som utspelar sig i en cyberpunkig megastad befolkad av allt galaxen har att erbjuda.

Det första du råkar ut för är att planetens största megacorp kollapsar plötsligt och en kedjereaktion av katastrofer drabbar dig och staden. Det blir upp till dig att försöka reda ut vad det är som hänt medan . Det finns en hel del personer att prata med i staden där det är allt från småprat på någon bar till personer som vill att du ska göra mindre uppdrag åt dem. De allra flesta kommer nog ägna mindre tid åt spelets mjukare delar och klart mer åt hänsynslöst våld.

Neon Giant som utvecklat spelet har lagt mycket möda på att få till estetiken och känslan av att röra sig i miljöer av smutsig cyberpunk. Får stanna till och från bara för att ta in en häftig vy ut över staden. Ett annat grepp de tagit är att spelaren kan inte själv kan vrida runt kameravyn utan du ser alltid det som de vill att du ska se. I början är det lite virrigt att hitta runt i de många lager av stadsmiljöer. Jag har läst andra som vill jämföra detta spel med Cyberpunk 2077 och jag håller inte med. Detta är ett helt annat typ av spel och för mig som spelar friskt ifrån många olika genrer så blir det snabbt uppenbart att det endast är på ytan det finns någon som helst likhet dem emellan .

Spelet har släppts både på PC och Xbox vilket blev kännbart redan efter några minuter in i spelet då jag satt vid min dator och kände att en handkontroll hade nog inte varit så dumt. Efter att ha letat upp och installerat en handkontroll så är vi tillbaka och det känns helt klart bättre. De där ute som är exklusiva PC spelare kanske inte ens tänker på det men om du har god vana av att spela med handkontroll bör du testa det.

Striderna levererar en uppsjö olika fiender där du behöver tänka snabbt och skjuta mycket för att ta dig levande ur många situationer. Spelet stödjer multiplayer och jag skulle säga att det gör sig ännu bättre om du har med dig en polare när du skjuter dig fram genom rivalerande gäng eller spränger genmuterade monster i bitar.

The Ascent – Cyberpunk och explosioner!
Läsarbetyg2 Betygsätt
83
Positivt
Actionladdat
Härlig atmosfär
Explosioner
Negativt
Stökigt att orientera sig ibland
Levelsystemet hade mått bra av att vara enklare
80
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x