Turneringar för ”males only”

Tidningen PC-gamer uppmärksammade helt nyligen att flertalet av det finska e-sportsförbundets Assembly-turneringar var öronmärkta för män och att kvinnor och män ej fick tävla i samma spel.

Förklaringen till varför ej kvinnliga spelare var välkomna att delta i vissa turneringar var att det skulle kunna leda till eventuella konflikter om en kvinnlig spelare skulle vinna över en manlig, enligt PC Gamer som intervjuat Markus “Olodyn” Koskivirta, huvudarrangör för Assembly Summer 2014 Hearthstone IeSF Qualifier. Män fick exempelvis tävla i Ultra Street fighter IV och kvinnliga spelare i Tekken Tag Tournament 2. På detta sätt hade spelarrangören eliminerat risken för en manlig spelares förlust mot en kvinnlig och för eventuellt efterföljande obehagligheter. Denna nyhet uppmärksammades i veckan på sociala medier och fick till följd att arrangörerna ändrade sitt upplägg och uppdaterade sin hemsida.

”The gender restriction rule has been removed, we thank everyone who took part in this process.”

Processen för ett justare spelklimat måste också skyndas på för att inte e-sporten ska få hålla på att reproducera sig som ojämställdhetens fanbärare inom spelkulturen…

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x