Vad spelar ditt barn egentligen? Mine Square visar upp Roblox

Är du en av de där föräldrarna som tror att ditt barn spelar MineCraft hela dagarna? Så är det troligtvis inte. Men det där som far förbi deras skärm ser så oskyldigt ut och det ena är svårt att skilja från det andra.

Så kommer vardagen rusande och deras förehavanden hamnar både lite i skymundan och på din dåliga samvetes lista. Det är sunt, för om vi någonsin ska få en bra online-kultur så måste vi vuxna ta föräldraansvar även i spelens värld.

Nu är vi inte ute efter förfasade vuxna som är rädda för att deras barn spelar GTA, eller rädda föräldrar som tror att deras kontokort blir länsade i meningslösa klicka-spel under bilresan till släktingarna. Vi siktar på er som antingen undrar vad Roblox är för något, men som av en eller annan anledning inte velat, hunnit eller orkat.
Vad kan då vara bättre än att se en video där en inbiten spelare och hans lika spelgalna dotter diskuterar ett av de mest populära spelen bland barn just nu?!!

Vad som inte framgår av videon är att många tycks spela det här spelet “cross-play” på både dator och telefon/platta och att det faktiskt tycks fungera lika bra oavsett hur man ansluter till en bana/värld. Så när ditt barn säger att det lekt med sina kompisar, utan att ha lämnat huset, kanske det faktiskt ligger en sorts sanning i det. Likaså framgår det inte särskilt tydligt att det går spela i princip allt utan att betala för det, men att spelet kryddas en del extra om man har en prenumeration eller betalar för specifika tjänster.

Håll till godo och lämna gärna en kommentar för feedback, antingen här på Spelkult (här, på Facebook eller Youtube går lika bra) eller ännu hellre kärleksbomba på Mine Squares kanal, så hon får lust att bjuda oss på fler insikter från barnens spelvärldar.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x