Västra Götalandsregionen storsatsar på dataspel

[highlight]PRESSMEDDELANDE[/highlight] Regionutvecklingsnämnden tog i veckan beslutet att storsatsa på dataspelsbranschens fortsatta utveckling och tillväxt i Skövde. Satsningen innebär att Sweden Game Arena, som drivs av Högskolan i Skövde, Gothia Innovation AB och Skövde kommun kan accelerera med kraft.

Under våren lämnade Högskolan i Skövde, Gothia Innovation AB och Skövde kommun gemensamt in en projektansökan för långsiktiga driftsmedel av Sweden Game Arena till Västra Götalandsregionen. Totalt omfattar projektet närmare 30 miljoner kronor under tre år, i syfte att accelerera tillväxtarbetet inom dataspelsutvecklingen.

Regionutvecklingsnämnden meddelar idag att man fortsätter att investera i befintlig och uppbyggd infrastruktur av utbildning, forskning och företagande som finns i Skövde inom dataspelsområdet. För att på sikt bli en Europaledande region medfinansierar Västra Götalandsregionen nu en 3-årig satsning som primärt syftar till att synliggöra Västra Götalands styrka inom området genom Sweden Game Arena, som drivs av Skövde kommun, Gothia Science Park och Högskolan i Skövde. Beslutet innebär att regionutvecklingsnämnden medfinansierar Sweden Game Arena med 14 380 000 kronor, fördelat på tre år.

– Oerhört glädjande, det är den enskilt största projektsatsningen inom en specifik bransch som Västra Götalandsregionen gjort här i Skövde och inom miljön Gothia Science Park, kommenterar Patric Eriksson, VD Gothia Innovation AB. Att vi nu får möjlighet att accelerera vår verksamhet och branschutveckling ytterligare visar på att vi har ett stort förtroende och att Västra Götalandsregionen ser potentialen för framtidens dataspelsutveckling här i Skövde och Västra Götaland.

– Dagens besked är väldigt positivt för nästa steg i utvecklingen Sweden Game Arena. Med den här starka satsningen förmår vi att på ett ännu bättre sätt bredda potentialen i detta expansiva område där akademi möter innovationsmiljö och näringsliv. Det påverkar hela Sveriges möjligheter, säger Sigbritt Karlsson, rektor vid Högskolan i Skövde.

– Vår medvetna satsning tillsammans med Västra Götalandsregionen under tio år har skapat en ny bransch i Skövde. En del i framgången är en nära samverkan mellan samhälle, näringsliv och akademi, vilket är helt i linje med vår strategi att verka för nya branscher och ökad koncentration i den kunskapsintensiva sektorn, säger Kristina Eklöf, näringslivschef.

Satsningen innebär bland annat en ökad närvaro på marknaden, tätare samarbete och närvaro på Lindholmen Science Park i Göteborg, där man bland annat är starka inom visualisering. Projektet ska bland annat leda till; etablering av minst ett internationellt ledande företag samt en nordiskt ledande aktör, fler internationella allianser, fler utvecklings- och forskningsprojekt, tillväxt och utveckling i befintliga dataspelsföretag och att Dataspelsbranschens årliga Spelutvecklarindex positionerar Västra Götaland som den starkaste start-up-regionen i Norden.

För mer information, kontakta:
Patric Eriksson, VD Gothia Innovation AB, 070-341 91 23
Sigbritt Karlsson, rektor vid Högskolan i Skövde, 0500-44 81 43
Kristina Eklöf, näringslivschef Skövde kommun, 070-692 96 64

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x