Sims 4

Äntligen kan dina simmar klä sig hur de vill!

06-02-16_8-04-03 PMSedan urminnes tider har simmarna längtat efter det onåbara, tänk om bara en kvinna kunde få ha kalsonger, och en man en kort kjol. Men nej, de var låsta i det binära, inga ettor eller nollor kunde ändra de normativa klädkraven. Men nu, äntligen kan en sim klä sig precis hur den vill.

Sedan the Sims skapades för 16 år sedan har simmarna varit bundna till relativt normativ klädsel. Män och kvinnor har haft sina egna kläder och inte kunnat låna av varandra. De undantag som funnits var dels en utklädningskista till the Sims 3 där barn kunde klä sig till prins, prinsessa eller drake oavsett kön, och kläder som skapats av privatpersoner, så kallade moddar.

Nu suddas gränserna dock ut för the Sims 4. Simmarna är inte längre begränsade av sitt kön för vad de kan ha på sig. Det går att gå mot normerna och skapa simmar som är trans. Det går att ställa in om simmen kan bli gravid, göra någon gravid eller inget av det. Om hen kan stå när hen kissar, kroppsform och vilka kläder hen föredrar. Vem som helst kan ha vilka frisyrer, kläder eller sminkningar de vill och det verkar även finnas fler alternativ för röst.

Systemet är fortfarande relativt binärt men det skulle nog vara svårt att koda om så att simmarna blir på en skala snarare än två poler. Och jag tycker nog att det vi har nu, är stort nog för att verkligen känna att det blåser nya, mer öppna vindar i spelvärlden.

De nya möjligheterna kom med den senaste uppdateringen och kostar inget för den som redan har spelet.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x