Droppa dina beats i DJ FUSER

72
Lättsmält DJ spel

I natt vaknar musikmonstret Harmonix igen efter att ha fokuserat på smala eller teknikspecifika titlar under några år. Är det månne en värdig efterföljare till Guitar Hero eller Dance Central som pånyttföds, med skivspelare, maffiga ljusshower och trendiga outfits?

Guitarhero-fenomenet var stort nog att skapa efterföljaren Rock Bands, vilket inte bara krängde medföljande gitarr, utan hela trumset och sångutrustning för att ditt vardagsrum skulle förvandlas till en rockscen utan dess like. Senare fokuserade man på en yngre och mer rörlig publik i Dance Central, där kroppen skulle följa skärmens koreografi som ett instrument i sig självt.

Det märks att man lärt sig av historien för nu tycks alla egenproducerade handkontroller, som exempelvis konkurentens DJ Hero vara borta och du spelar med samma styrdon du är van vid från andra spel. Det är kanske också en förutsättning eftersom man genom full crossplay på Windows, PlayStation, Xbox och Switch når en bred publik med en ganska svulstig startuppsättning. Ett hundratal olika låtar av bred och hög kvalitet medföljer med allt från gamla godingar från 80-talet till purfärska låtar med de just nu mest spelade artisterna.

Det är en förutsättning, för i din DJ-karriär får du bygga din egen case, där du fyller de låtar du vill spela för kvällens publik. Att samla på fler och fler låtar och utvecklas som artist, med fläskig scenshow och spejsad kostym är ett spel i sig. Men viktigast är ändå själva musicerandet. För du ska trots allt snura diskar för publik och för detta krävs det grundläggande kunskap, lite taktkänsla och ett inre gung. Du har hur mycket hjälpmedel som helst för att få en skön ljudmatta och per defenition är det inget som borde kunna misslyckas – tills folk runtomkring börjar ställa krav.

För det är som med allt annat. Man kan vara kung i sitt barndomsrum. Men därute har folk helt andra preferenser och det tycker jag spelet fångar upp bra. Du har att dribbla mellan arrangörens och publikens önskemål medan du lägger in låtar på rätt drop samtidigt som du försöker hålla dig från att sjunga med och lajva kändis-DJ i din fantasi. När du väl vaknat och odlat dina skills så finns en överhängade risk att du inte lyckats gå ur rollen. Då kanske du finner dig i en battle mot lokala eller internetmotståndare. Efersom jag fått en förhandskopia av spelet har jag i brist på spelarbas inte lyckats matchmaka så jag kunnat testa detta.


Eller så underhåller du dina nära och kära med bakgrundsbeats till deras glädje. För faktum är att det är sällan det låter dåligt och det finns tracks att mata på med som tilltalar de flesta smaker. Det är först när den virituella publiken ställer högra krav än dina skills som du förlorar i kampanjläget och då ska det rätt mycket till, för det är snarare en förnedrande betygsgradering du utsätts för än total utröstning.


Gillar man musikspel är det här defenitivt något man ska ge sig på. Man får trots allt en liten försmak av livet som DJ, både i livstil och i teknik, men det ska knappast betraktas som en simulator där du får rollspela det coola livet, utan just ett skönt spel att drömma sig bort långa stunder till sköna beats.

Partypoäng
Bra
Musiksamlingen
Lättlärt
Förlåtande
Dåligt
Ingen Local Coop
Brist på karriärsdjup/ekonomi
Jobbig menybläddring
72
Lättsmält DJ spel
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x