Fria Ligan tar över Drakar och Demoner

Fria Ligan ger ut ett nytt Drakar och Demoner efter att ha förvärvat det anrika varumärket.

Drakar och Demoner är otvivelaktigt Sveriges mest kända rollspel, som nu finns i Fria Ligans regi med plan om en ny utgåva under 2022.

Vi har drömt länge om att ge ut en ny utgåva av Drakar och Demoner. Bordsrollspel har haft ett starkt uppsving internationellt och vi vill med detta flaggskepp få fler att upptäcka eller återupptäcka rollspel även här i Sverige

Tomas Härenstam, vd Fria Ligan

Drakar och Demoner blir den första stora svenska satsningen på flera år för Fria Ligan som satsat stort med flera internationella spel de senare åren.

Den nya versionen lovar ta spelet in i nutiden genom att redan från start vara anpassat till spelande och streaming online, samt att Fria Ligan kommer arbeta aktivt för att nya Drakar och Demoner skall bli ett spel för alla, med mer inkluderande texter och bilder.

Grundspelet blir en box med böcker, tärningar och kartor, precis som på den gamla goda tiden. En klassisk instegsprodukt för nya och gamla spelare, samt flera planerade äventyrsmoduler med både nyskrivet material och moderniserade nyutgåvor av klassiska äventyr som Dimön och Döda skogen.

Det blir dock ingen övergång till Fria Ligans År noll-system, utan nya Drakar och Demoner fortsätter bygga på Basic roleplaying, men mer strömlinjeformat och moderniserat. Det pratas även om ett program för tredjepartsutgivning av spelmaterial, samt potentiella samarbetspartners.

Varumärket köps upp från Riot Minds, som förvaltat Drakar och Demoner de senaste 20 åren med egna utgåvor. Hur mycket köpet kostade förtäljer dock inte historien.

Fria Ligan har gjort ett fantastiskt jobb att sätta rollspel på kartan både i Sverige och internationellt. Vi känner stort förtroende för att Fria Ligan och dess medlemmar kommer att fortsätta att förvalta Sveriges största fantasyvarumärke bättre än någon annan

Magnus Malmberg, Riot Minds
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x