70% på allt innan Game stänger på söndag

I ett sista försök att göra sig av med allt på hyllorna höjer nu Game sin konkursutförsäljning till 70% på allt.

Spelkult har tidigare rapporterat om turerna kring Games försök till rekonstruktion och första konkursutförsäljning.

Den 28 juni, det vill säga nu på söndag, stänger butikerna för gott.

GAME Stores Group Sweden AB, som sedan den 8 juni 2015 har varit försatt i konkurs, har efter anbudsförfarande av konkursförvaltaren, advokat Christoffer Hamilton, inte lyckats hitta någon köpare till hela kedjan.

GAME har för närvarande 31 butiker öppna i Sverige. Med start idag kommer resterande 200,000 produkter säljas ut med 70 % rabatt. Söndagen den 28 juni kommer vara sista dagen som butikerna håller öppet.

Det restlager som sedan kan finnas kvar kommer att säljas i sin helhet efter anbudsförfarande. Flera intressenter har anmält sig.

Drömmer du om en egen spelbutik hemma så kommer du ha möjligheten att bjuda via sajten www.konkursauktioner.com med start nästa vecka. Där kommer spelhyllor, datorer, skyltar, glasmontrar och annat som tillhör butikerna att auktioneras ut.

Ledningen vill i och med detta meddelande passa på att tacka alla miljoner kunder som har besökt oss genom åren. Vi passar på att dela med av oss av lite kuriosa gällande GAME svenska verksamhet:

Butikskedjan startade i Sverige 1998 genom förvärv av dåvarande spelbutiken Game´s R Us i Täby Centrum.

Som mest hade kedjan 68 i butiker i Norden varav 46 i Sverige.

2008 hade vi som mest omsättning vilket innebar att vi sålde spel för 620 miljoner kronor. Samma år kom hårdvaran Wii och spelen World of Warcraft Lich King, Singstar ABBA och Guitar Hero 4.

Sedan start 1998 t.o.m. idag har vi sålt spel för 5.3 miljarder kronor och 2002 introducerades begagnathandeln som senaste åren stått för ca 40 % av omsättningen. Vi uppskattar att GAME har sålt drygt 25 miljoner spel sedan starten!

GAME har under årens lopp varit ledande på att skapa en hype kring nyreleaser främst då genom olika kreativa förhandsbokningskampanjer och det spel som hade flest förhandsbokningar var World of Warcraft Burning Crusade med 25.000 stycken förhandsbokningar på releasedagen.

Retrolanseringen 2013 har varit en stor glädje för många gamla kunder. Vi har under retroperioden sålt 1000-tals gamla basenheter såsom Nintendo 8-bit, Atari 2600, Sega Saturn, Super Nintendo och t.o.m. ett exemplar av gamla Intellivision.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x