Knugen av Kuserud


Evenemangsdetaljer


Välkommen till “Knugen av Kuserud”, den andra delen i vår post- post apokalyptiska lajvkampanj, i det klassiska rollspelet Mutants bisarra 1800-talsdoftande framtid.

Vi befinner oss i Kuserud, en nybyggarbosättning i utkanten av Pyrisamfundet, på randen till den märkliga Förbjudna Zon som kallas “Uddezonen”. Vi följer dess tillväxt från laglös skrotgrävande utpost, till en blomstrande bosättning full av liv och gemyt, men också intriger, mysterier och maktkupper.

Under vårt evenemang “Knaset i Kuserud” förra året följde vi den ofta blodiga kampen mellan samvetslösa skrotgrävargrupper och handelshus. Efter en spännande och omtyckt uppsättning erövrades Kuserud från Zon-böset och banditerna tämjdes!

I 2023 års evenemang – “Knugen av Kuserud”, följer vi följaktligen bosättningens första borgmästarval och marknadsdagar, i skuggan av den eskalerande skrotruschen, ett knappt halvår efter “Knaset”.

Du spelar en bofast Kuserudsbo, eller en nyss tillrest Lycksökare!

Bofasta Kuserudare;

Bosätt dig i ruinerna! Öppna ett bageri, en grovsmedja, ett fiskelag, en dockteater eller en annan nybyggardoftande inrättning i byn tillsammans med din egna grupp!

Känn gemytet, njut en ölamust och en match Socker (en blandning mellan fotboll och handboll på en liten plan, ibland med vapen, ibland i sjön) och bygg en stark buskis- humoristisk by- samvaro kring din grupp och lilla butik.

Ställ upp i borgmästarvalet! Välj en kandidat i er grupp och planera er valkampanj och hitta på mer eller mindre ljusskygga metoder att vinna omröstningen på. Eller ställ upp som en tillrest frifräsarkandidat med en plan!

Brinn för rättvisan och ett fritt Kuserud, som en medlem i den engagerade tillresta Valberedningen, som består av både Göborgska och Pyriska vänner av ordning. Det är Valberedningens uppgift att se till att borgmästarvalet går rätt till, trots de korruptionsbenägna omständigheterna.

Bli en del av de Göborgs- rättrådiga, men ack så giriga skrothandlarna i Bexorins Handelshus, eller följ med deras fornforskande Encyklopedister när de återvänder med nya vilda teorier om Kuseruds förhistoria.

Avtjäna ditt straff och avnjut den täta sammanhållning och spännande maktkamper som hör till fångarna och fångvaktarnas vardag i Straffkommando 9b (overall, enkel sovplats och fotbojjor ingår).

Skydda Pyriska intressen (och dina egna) från banditer, rebeller och skumma Göborgare som en Pyrisk Soldat (uniform, enkel sovplats och vapen ingår!).

Tillresta Lycksökare:

Kuserud håller på att civiliseras så smått, men bland detaljhandlare, smeder och bar- föreståndare finner vi ännu flera konkurrerande band av beväpnade lycksökare och deras kamp mot varandra och zonens märkliga hot.

Gräv skrot som en lycksökare bosatt i en skrotruin eller slagga i sovsalen i nyinvigda hotellet ”Pidis lada”.

Spänn gangster / sjaskig soldat musklerna och ta det du behöver med en dos hot om våld. Förhoppningsvis bara hot. Kuserud må vara på väg att få en borgmästare, men det är ännu långt från en laglydig zonhåla.

Utforska den djupa zonens märkliga slydjungel och stenbrott som Skrotgrävare, Zonfarare eller Pyrisk Exploratör.

Bli en “Zonspelare” och hjälp oss blåsa liv i de märkliga Gyllene och en lång rad nya hot ur Mutants rika Zonologi.

Arrangörsgrupp:

Knugen av Kuserud arrangeras av Mutantzone (gruppen bakom 2020 års “MUTANT: The Last Ark”) och föreningen “Kuseruds Vänner”, i ett förfallet stenbrott och dess industri- kåkar i Dalsland (20 min från Trollhättan / Vänersborg).

Den här gången har vi även Mutantkonstnären, SFX (specialist på Mutantsminkning!) – gurun och filmmakaren Anders Muammar med från start Han kommer precis som under förra spelet hjälpa dig lyfta din Mutantsmikning och dräkt till nya höjder och vi planerar dessutom att spela in ett par filmiska Mutantscener innan och efter arrangemanget!

DATUM:  19:e – 22:a Juli 2023

19:e är obligatorisk workshop och byggdag!

Text är bra, videos och Workshops är bäst!

Vi fortsätter vårt uppskattade format med intensiva workshops där du får testa alla regler och din roll tillsammans med resten av Mutantensemblen! Vi går igenom ett proffsigt men lättsamt drama-övningsprogram med fokus på att svetsa ihop en riktigt kul och spännande bykultur, full av starka grupper, individuella relationer, fejder och skvaller!

Minst en månad innan spelet komer vi även att släppa en serie Youtube- videos som går igenom allt från mode, Mutantvärlden, regler för strider och mutationer samt en massa kul tekniker för att göra by- livet och borgmästarvalet extra kul att spela!

Biljetter släpps 1:a Mars!

Du kan precis som på tidigare lajv välja mellan flera olika slags biljetter beroende på din ekonomi och hur mycket du vill bygga på området innan evenemenget! Här kommer ett par exempel.

Kuserudarebiljett; Bygg bo i Kuserud en helg eller två innan lajvet! 800 inklusive skrot och begränsat med stock att bygga med, enkel mat och möjligheten att skapa nästan vilken kul Mutantverksamhet som helst i vår växande nybyggarby!

Lycksökarbiljett; 1200 inklusive enkel mat och en brits i sovsalen på hotellet / i Straffkompaniet / i Soldatenheten. Perfekt för den som vill kunna dyka upp på kort varsel och spela en roll med ett lite tydligare mål (Skrotgrävande eller Soldattjänst) och som Lycksökare blir del av en redan etablerad hierarki. Reducerat pris (500) tillgängligt för den som har det lite knaggligt ekonomiskt.

Vi siktar på mellan 75 och 150 deltagare!

Håll utkik efter mer material om KNUGEN AV KUSERUD här på sidan under Februari och Mars. Eller läs vidare om Kuseruds faror och hur vi tänker på konflikter, strider och rollpersoner på våra Mutantlajv.

Observera att materialet är skrivet för den första, lite farofylldare och våldsammare episoden i vår Kuserudssaga, du kan förvänta dig mer material om sökta grupper och roller, byliv, politik och skvaller snart på denna eminenta lilla hemsida.

Men så länge tror vi att tidigare material kan ge dig en bra bild av MUTANT’s värld och den slags lite Old- School lajv vi gillar att arrangera!

OBS: INTROFILMEN ÄR TILL “KNASET” MEN DET MESTA GÄLLER ELLER KAN INSPIRERA TILL “KNUGEN” TILLS VI SPELAT IN EN NY RULLE!

_DSC4281.jpg
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x