Spelhelg på G&B-SYD


Evenemangsdetaljer


Schema för spelhelgen den 14-16/12 2018

 

Fredag 14/12

Skogstorpet 5

19:00-23:00

Följ med på ett äventyr där ett antal statstjänstemän och myndighetspersoner återigen tvingas lösa uppgifter långt bortom deras ordinarie arbetsbeskrivning. Svekfulla poliser, lögnaktiga intendenter och suspekta handläggare blandas alla i en märklig och spännande kompott. Action, mysterium och myndighetsutövning i de småländska skogarna där endast få kan höra dig skrika..

 

Rollspel, Spelsystem: Savage Worlds, Ansvarig Carl-Johan Sanglert.

Lördag 15/12

Lördagsspel

14:00-17:00

På GoB’s Lördagsspel spelar vi rollspel, kortspel, brädspel och figurspel. Kom och spela

ditt favoritspel, testa något nytt eller bara för att hitta några att spela med. Du behöver inte ta med dig någonting och det krävs inga förkunskaper. På föreningen finns massor av brädspel, men också spelbord och annat som behövs för till exempel figurspel. Vi hjälper dig också att komma igång med olika spel. Lördagsspel riktar sig i första hand till dig som är 9-15 år. Men alla är välkomna oavsett ålder.

Spel av alla slag. Ansvarig: Carl-Johan Sanglert. Plats:  G&B’s lokaler på andra våningen.

 

Inspiration – gruppdiskussion

16:00-17:30

Många vill skriva scenarion, men hur hittar vi inspirationen till ett bra äventyr? Vi träffas och delar våra bästa råd.

 

Arrangörer: G&B-Huvud, G&B-Syd, Rollspelsfrämjandet, Studiefrämjandet, Sverok Jönköping-Kronoberg

Kontaktperson: Claes Gerleman 0705259742 claesgerleman@gmail.com.

 

Claes Eon

18:00-24:00

Rollspelsfrämjandet i samarbete med G&B och Studiefrämjandet erbjuder nu fem platser i en öppen kampanj som kommer spelas på G&B Syds spelhelger.

 

En öppen kampanj innebär att man kan deltaga en eller flera gånger och att den är öppen för nybörjare. Du får låna en karaktär och göra den till din om du är med alla gånger. Karaktärerna är förberedda så det enda du behöver göra är att komma i tid och försöka samarbeta och vara trevlig mot andra spelare. Det behövs inga förkunskaper och inga prylar. Vi har allt du behöver.

Vi kommer spela på lördagar på spelhelgerna – från kl 18.00 och vi slutar senast vid midnatt.

Kampanjen utspelar sig i fantasymiljö. Ni är fem äventyrare med tydliga mål som kommer råka ut för eller hamna i svåra situationer.

Spelledaren är Claes Gerleman som är en erfaren spelledare med många speltimmar bakom sig. Claes planerar att utsätta era rollpersoner för intriger, fantastiska äventyr och en hel del problemlösning.

Vi kommer att spela Eon III som är känt för att vara ett regeltungt rollspel men bli inte förskräckta, vi kommer hjälpa er och ni behöver inte kunna något från början. Vi förklarar allt och visar hur det går till.

Kort bakgrund om spelvärlden
Mundana är en klassisk fantasyvärld med fantasivarelser. Vi lägger tyngdpunkten på mänskliga konflikter men fantastiken finns i bakgrunden.

Rollspel, Spelsystem: Eon III, 2-5 spelare, Ansvarig Claes Gerleman.

Söndag 16/12

Vampire

17:00-21:00

Vi är stolta över att ge er chansen att testa nyutgåvan av Vampire. Blodisande och blodsugande händelser i ett nytt, fint World of Darkness.

 

Rollsspel. System: Vampire, 2-7 spelare, Ansvarig: Andreas Öggesjö.

Spelhelgen arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med G&B-SYD, Sverok Jönköping – Kronoberg, och Kulturhuset i Jönköping.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x