Klassiska Drakborgen i nytryck på Kickstarter

Det numera kultförklarade svenska brädspelet Drakborgen firar 35 år och finns nu i ny utgåva med tillhörande bok via Fandrake och ALGA på Kickstarter. För 658 kronor kan du förbeställa ett spel inklusive frakt. 998 kronor ger dig dessutom boken om spelet.

Till skillnad från de senare engelska upplagorna via Fantasy Flight Games, så återanvänder denna svenska upplaga åter igen originalillustrationerna till spelet. Även de första reglerna finns kvar intakta och originalkonstruktörerna Dan Glimne och Jakob Bonds har fått i uppdrag att utarbeta nya regeltillägg, som de enligt utsago “gått och grunnat på i 35 år”.

Mycket mer information om de nya reglerna än så lyckas vi tyvärr inte pressa Fandrake på när vi kontaktar dem. Det är de mogna att svara på först om ett par dagar.

Upplagan från 1985 skröt med att spelarna bara hade 15% chans att klara sig överlevande, så just svårighetsgraden blev ett säljargument som delade många spelare.

Annan vanlig kritik mot Drakborgen brukar också vara att det är för slumpmässigt, där brädspelet mer har en tendens att “spela spelarna” än att “spelarna spelar spelet”, likt många andra syskonspel av sin tid. Så det hade därför varit väldigt intressant att se hur eller om konstruktörerna Glimne och Bonds tänkt modernisera spelet i de alternativa reglerna.

Något som efterfrågas mycket i denna och flera andra Kickstarters är annars miniatyrer istället för de medföljande pappgubbarna. Även här är Fandrake vaga och ber att får återkomma senare.

Framgången så här första dagen tog dem med storm vilket inte minst reflekterades i deras första uppdatering.

https://www.kickstarter.com/projects/fandrake/drakborgen/posts/2829633

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x