Se nybörjare brottas med brädspelet Tales from the Loop

Se redaktionens tappra försök att provspela det kommande brädspelet Tales from the Loop via den digitala brädspelstjänsten Tabletopia.

Spelet kommer från den Kickstarter förra året för Fria Ligans brädspel baserat på Simon Stålenhags samling målningar med samma namn.

Inga av oss har spelat spelet tidigare och få hade ens använt Tabletopia innan, så det blev en nybörjarupplevelse av både Tabletopia och Tales from the Loop med många aha-upplevelser och regelgenomgångar. Följt av en katt jagar och hamsterdramatik mitt i livesändning(!)

Det hela förenklades knappast av att de tutorials och filmer vi pluggat på innan spelomgången var för en helt annan testprototyp som publicerats med Kickstartern ett år tidigare. Tabletopiavarianten avspeglar istället den senaste versionen som gick i tryck.

Partiet drog ut längre än vi räknat med, så vi blev tvungna att bryta efter midnatt. Jag skulle dock påstå att vi ändå hann få en bra känsla för både den rollspelsuppmuntrande spelstämningen och lite röriga mekaniken. Spelet finns publicerat gratis att spelas på Tabletopia för de som själva är nyfikna.

Gilla eller kommentera om ni vill att vi gör en uppföljning och försöker spela igenom ett helt parti. Vi har det här året testat på live streaming mer och mer. Är den här typen av gameplay något ni gillar att titta på?

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x