Warhammer 40k: Dawn of War

Precis när alla inbitna StarCraft-fanatiker skulle ge upp hoppet om en uppföljare kommer detta spel. Ett actionfyllt rymd-strategispel med härligt banbrytande 3D-grafik, liksom drömmen om StarCraft 2 besannats. Fraktionerna känner du igen sedan tidigare – människor i rymdrustningar mot diverse olika rymdvarelser som de vilda Orks, de gåtfulla Eldar, de onda Chaos och mäsklighetens försvarare: Space Marines och Imperial Guards. Med lite fantasi ser vi direkt varför Blizzard, företaget bakom StarCraft, från början försökte få licens till Warhammer-världen när de skapade sina spel, men så är också nästan alla fantasy-raser i grund och botten desamma.

Det bör uppmärksammas att Dawn of War sätter helt nya standarder för grafik i ett strategispel. Aldrig tidigare har slagfälten varit så livfulla och intressanta att beskåda. Mycket beror på högdetaljerade texturer och modeller, men också på grund av att varje enhet har över hundra unika rörelseanimationer. Alldeles för ofta kommer man på sig själv i inzoomat läge för att beundra hur en modell gör en rundspark på en annan, eller hur Commandern hoppar upp på en hög demons rygg för att dunka ner den med sin hammare, tills man inser att man blir översprungen på andra ställen.

Förutom grafiken finns det ett gäng halvnya tappningar, som moral, terrängskydd och det faktum att det inte finns några mineraler eller gaser att samla. Istället får man poäng genom att kontrollera vissa viktiga och kritiska strategiska punkter på kartan. Du får också bygga kraftverk för att hålla igång en energiförsörjning. Nya enheter “byggs” inte heller direkt i fabriker utan flygs in, droppas ned eller teleporterar in beroende på hur högteknologisk ras du valt. Vad som däremot är helt nytt är att modellerna köps i enheter, som kan förstärkas med fler gruppmedlemmar och olika beväpningar även efter dess att de skeppats till dig. Du kan också designa ditt eget armé-schema genom att rita egna banér, axelskydd och fritt färglägga övriga delar av rustningen, något som ger en extra personlig touch i multiplayer.

För det är också multiplayer som spelet är byggt för. Det enda negativa måste vara den alldeles för korta och enkla en-spelarkampanjen, men är man ute efter att spela mot andra spelare, så levererar Relic återigen en riktig fullträff till strategispel!

Läsarbetyg0 Betygsätt
0
95
Fullträff
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x