1913 – ett brevlajv innan kriget

Paris 1913. Frankrike har upplevt den längsta fredsperioden någonsin, ända sedan 1871.

Kubismen och dess varianter innoverar konsten. Stravinskijs ”Våroffer” har premiär den 29 maj och orsakar sådant tumult i salongen att man måste tillkalla polis. Gorkijs ”Min barndom” utkommer, och en internationell tidskrift för psykoanalys grundas. I världen pågår balkankrigen, Konstantin I efterträder sin mördade far i Grekland, i Storbritannien säger överhuset återigen nej till Home Rule för Irland, och jazzen slår igenom som dansmusik i USA.

Mitt i världen och mitt i Paris ligger Café Croissant, som enligt ryktet har de absolut godaste croissanterna i Paris och därmed i hela världen.

Här har även brevlajvet 1913 sitt nav. Det är en start för vad som är tänkt att bli en längre kampanj.  Ett café där alla kan finna vad de önskar, fina damer som inte stannar för länge, studenter, konstnärer, filosofer och andra bohemer som kanske inte riktigt har pengar så det räcker alltid, men har desto mer tankar och samtal att erbjuda.

Tanken är att lajvet ska kretsa kring ett gäng med vänner, från olika delar av världen. Alla har de under sommaren rört sig kring Caféet och skapat vänskapsband. Men hur kommer sedan kriget påverka dem? Kommer det att bli splittringar, blir vänner fiender? Det ligger dock i framtiden, än så länge är människorna lyckligt ovetandes om den tid som stundar. Det är en tid för att leva livet, lära känna sin karaktär och andras.

1913 kommer vara historiskt korrekt men inte kräva att spelarna har absolut stenkoll, ingen kommer kunna göra några omvälvande saker som ändrar historien, men däremot kan de skriva in en person som var med och orsakade verkliga händelser.

Lajvet kommer vara textbaserat, via lajv men kanske även i bland chatt eller forum. Det kallas lajv då breven skrivs i roll och inte som i andra brevrollspel mer beskriver vad rollen gör. Om det är lajv eller rollspel kan ju dock vara upp till var och en.

Låter det spännande så finns mer information på Facebook och forumet. En eventuell anmälan eller frågor kan skickas till brevlajv1913@gmail.com

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x