Urban Operations – Ett måste för Twilight: 2000

Läsarbetyg0 Betygsätt
5

Vi har spelat med en beta-version av Urban Operations sedan förra sommaren, så det är nu hög tid för ett omdöme samt undersöka det färdiga innehållet i den tryckta expansionen.

Urban Operations är den första riktiga expansionen till fjärde utgåvan av Twilight: 2000 och är löst baserad på modulen Free City of Krakow till tidigare utgåvor av Twilight: 2000. Expansionen fokuserar på livet i städerna och expanderar både med regler så väl som intriger, handling, bakgrund, fraktioner och mycket annat matnyttigt. Allt kretsat runt urbana miljöer.

Den nya expansionen erbjuder två detaljer för städerna Karlsborg i Sverige och Krakow i Polen. Karlsborg spinner vidare på det faktum att Karlsborg brukade vara reservhuvudstad för landet i fall av krig, med en av Europas sista fästningar. Den hann bli omodern innan den färdigställts, men skulle mycket väl kunna vara en bra grund för ett nytt rike efter apokalypsen. Då undertecknad gjorde lumpen i Karlsborg under 90-talet, tänder det liv i egna gamla spelvärldar och intriger man drömt sig bort under lumpartiden.

Den nya boxen innehåller följande;

  • En 96-sidig bok
  • 2 stora kartor för resor i städerna Karlsborg och Krakow.
  • 16 nya encounter-kort
  • 10 modulära vanliga stridskartor
  • 4 modulära stridskartor för mer inzoomad “close quarter”-strid.
  • 4 scenariostridskartor
  • 2 större scenariokartor
  • samt 54 tokens

Prislappen är runt 370 kronor för den fysiska boxen eller $19.99 för digital nedladdning på Drivethru. Ett fullt skäligt pris för allt innehåll man får. Det tillkommer även en ny VTT-modul.

Förr eller senare kommer era spelare att vilja besöka städer och det gör denna expansion till ett måste kort och gott för varje Twilight: 2000-kampanj. Man skulle rent av kunna argumentera för att mycket av denna expansion borde funnits med redan i grundspelet, men då kommer man ihåg exakt hur mycket de redan lyckats klämma in i grundboxen.

Det expansionen tillför både vad gäller bakgrundsmaterial, regler och nya intriger fyller i stora svarta hål i grundsystemet och bygger vidare världen. Tillskotten är välkomna, välproducerade och tickar för boxar för vad alla bra expansioner borde innehålla.

Blir omöjligt att ge expansionen annat än full poäng. Köp!

Twilight: 2000 - Urban Operations
Läsarbetyg0 Betygsätt
Positivt
Välskrivet, snygga illustrationer, hög produktionsnivå
Ett måste för Twilight: 2000
Negativt
Kräver grundspelet
Kan argumentera att detta borde funnits med redan i grundspelet
5
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x