Abduction, eller hur jag slapp undan Anal Probe

Utseende
80
Produktion
50
Regler
60
Nyskapande
90
Omspelbarhet
100
Läsarbetyg1 Rösta
38
Fartfullt kaos
Snabbspelat. Ett spel tar 15-20 minuter
En spelare som ligger efter kan snabbt hämta upp igen
Snyggt med grön/vitt tema på korten
Regler och konst
Reglerna måste gås igenom helt första gången, inget slöläsande
Konstnären var lite fantasilös. En del bilder kunde ha varit bättre
76
Snabbspelat

Abduction är ett kortspel av George Vasilakos och Eden Studios. Det går att köpa två lekar för att kunna vara fler spelare, men det räcker med en lek till 2-4 spelare.

Storyn är att du är kidnappad av aliens. Du har precis vaknat upp i en kammare, någonstans i moderskeppet. Nu ska du ta dig ut, medan övriga deltagare gör allt får att stoppa dig så att de kan komma ut före dig.

I leken finns kort för rum, händelser och föremål. I varje runda gör du en action. En action kan vara att lägga ute ett rum, flytta dig till nästa rum eller plocka upp ett föremål. Föremålen är till din hjälp då du försöker ta dig ut. Efter att ha passerat fyra rum från startrummet så går det att placera ett Exit-kort. Försten som når ett Exit-kort har vunnit.

Det låter enkelt, men…

Under varje runda kan alla motspelare försöka stoppa dig med sina händelsekort eller föremål. Helt plötsligt är du medvetslös, eller vilse eller något annat hemskt. Du har visserligen själv en mängd kort att försvara dig med, men de fylls bara på i början av din runda. När de är slut så minskar dina möjligheter att agera. Bland korten finner du snabbt favoriter och kort som kan vara bra att ha senare. Men precis som i Games of Thrones så gäller det även i Abduction att skaffa dig inga favoriter. Många av korten går ut på att din hand ska bytas, slängas eller att någon drar slumpmässigt något kort. Så din vinnarhand kan snabbt försvinna. Använd därför dina kort så fort som möjligt.

Abduction002
Bilden visar två händelser och två föremål.

Under en omgång får du göra tre actions. Du tittar på din hand och planerar dina tre actions. Du tänker lägga ett rum, sedan gå dit och slutligen plocka upp ett föremål. Låter som en enkel plan om det inte vore för att alla spelare kan angripa dig mellan varje action.

Abduction003
Två fruktade kort som kan förstöra för någon stackars motspelare.

Spelet har en liten inlärningströskel med reglerna, men det är samtidigt reglerna som gör att spelet är roligt och snabbspelat. Spelet är numera ovanligt, jag har bara sett en kopia hos Collectors Point i Umeå. Ser du spelet så rekommenderar jag starkt att köpa det och plasta in korten. Du behöver dessutom en tärning.

Abduction001
Bilden visar hur kossan fortfarande är kvar i Holding Cell, medan agenten har lyckats ta sig vidare till intilliggande Corridor. Andra karaktärer är bonden, zulukrigaren och den lilla skolflickan.

Någonstans på nätet hittade jag extraregler så att de olika karaktärerna har olika färdigheter, med det var inofficiella regler och spelet flyter lika bra utan de reglerna.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x