Att utöka sin armé, steg fyra

Nu kommer delen där jag alltid tappar fart. Det vill säga att få allt målat och klart. Men jag vill tro att det kommer att gå lite snabbare denna gången. För nu har jag byggt och målat alla enheter jag har kvar (förutom spindeln) så jag vet hur jag ska göra det smidigare den här gången.

Min förra, och första, Ghost Ark tog kanske tre månader från inköp till klar. Mycket för att jag fastnade med att få den målad. Jag visste inte riktigt vad som skulle målas och i vilken ordning. Nu har jag byggt ihop stora delar av aktern och vet hur jag ska få ihop fören snabbt och enkelt. Jag har grundat allt till fören och nu håller jag på med stommen. Det är egentligen bara tre delar som behöver vara klara för att det stora hela ska komma på plats. Dels behöver spanten bli klara vilket går rätt snabbt. Ett lager med Leadbelcher som inte behöver täcka helt och hållet. Sedan i skarvarna i med Agrax Eartshade för att sedan göra klart de stora ytorna med Vallejo Gunmetal. Det är väl egentligen samma färg, men jag gillar finishen från Vallejo bättre.

Jag gör på samma sätt med stringen som håller i Gauss flayern. Men jag avslutar inte med Gunmetal utan låter den vara smutsig från shaden.

Gauss flayern tar jag ett varv svart till på. Sedan målar jag kabeln med Vallejo Dead White. Därefter målas kabeln och alla “kraftdetaljer” orangea med Vallejo Hot Orange. Anledningen till att jag lägger Hot Orange direkt på svart, trots att den inte är världens bästa färg när det kommer till att täcka över, är för att jag vill att det svarta ska lysa igenom underifrån. Det är något som pulserar i vapnet, inte bara direkt en färg. Kablarna däremot är den färgen. Och eftersom jag inte är awesome går jag tillbaka med lite svart och städar upp all orange jag har kladdat ut på hela vapnet.

Fördelen med att göra på detta sättet är att jag rätt snabbt kan bli klar med en sektion av spant.Och när väl hela skrovet är klart kan jag sätta igång med att bli klar med mina tio necron warriors som ska åka inuti. Och när väl det är klart. Och jag fått till alla detaljer som jag vill ha dem kan jag ge mig på akterskeppet och få en till klar Ghost Ark. För jag ska ha två Necron Warrior enheter till min arme. Och båda ska färdas med stil!

 

Och en sak till. Här nere i Skåne finns det några riktigt duktiga målare. Och en av dem, med ett riktigt härligt namn (Fredrik), la just upp en liten guide till hur han konverterade och hottade upp ett gäng gamla stridsvagnar inför allt som inte kommer hända på Cadia. Rekomenderad läsning!

 

Prenumerera
Meddelande om
guest
0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x