Att utöka sin armé, steg fem

Det lite jobbiga med att ha en deadline att jobba mot är att det efter ett tag inte riktigt är njutbart att hålla på med hobbyn. Men jag tuffar på och har kommit en rätt bra bit på vägen tycker jag. Det här blir lite av en delrapport, så håll i hatten.

Som ni kan se av översiktsbilden håller jag på med allt samtidigt. Visst betyder det att det går långsamt på allt och det kan kännas tröstlöst att inte se något som går framåt. Men jag behöver hoppa från de olika modellerna för att hålla uppe intresset och motivationen.

Jag har också börjat drömma om en annan armé. Såklart. Mest för att denna modellen är så jävla kool!

Jag har inte kommit så långt med mina Wraiths. De är till viss del grundade och de är basade. Men alla extremiteter är omålade. Det är egentligen inte mycket kvar på dem. Inget som inte några timmar kan ordna med. Men första steget är att få allt grundmålat. När väl det är gjort har jag inga ursäkter kvar att inte bli klar.

Mina Necron Warriors har nästan mest kvar att göra. Själva modellerna är grundade. Men det stora blir att ordna med baserna och göra klart grundmålningen. Det är liksom för många modeller för att det ska kännas lättordnat. Jag lurar såklart mig själv. När jag väl sätter igång med en fabrikslinje kommer de bli klara snabbt. Men jag måste komma dit också.

En sak som stör mig enormt är att jag har slarvat bort en Scarab. Om jag inte hittar den blir det en bas med bara tre Scarabs på. Inget som någon motståndare kommer att hata mig för, men min känsla för symmetri hör av sig att det kommer att gnaga på min själ resten av mitt liv.

Mina Tomb Blades blir klara mycket snabbare än vad jag trodde. Jag har listat ut ett annat sätt att bygga och måla dem. Förra gången hade jag piloten färdigbyggd helt för sig själv. Nu har jag slangar och annat löst samt att jag inte har limmat armarna och händerna vilket borde göra det lättare att måla klart själva cykeln innan piloten ska på. Jag har lite kvar att grundmåla, men jag är rätt säker på att dessa kommer att gå fort när jag väl spenderar lite tid på dem.

Baserna är för övrigt en dansk femkrona som har ett hål i mitten, green stuff och lite ståltråd. Jag gillar inte de små flygande baserna man får till Tomb Blades och jag vill verkligen att det ska vara lite tyngd i mina figurer. Det ser lite si och så ut just nu, men efter att de har fått sand och färg på sig kommer de bli awesome.

Ghost Arken jobbar jag mest med just nu. Själva trupptransportdelen är klar sånär som på lite Gauss-vapen som ska få lite touchup innan de limmas fast. Aktern är det som inte är klart. Allt är numera grundmålat och det är detaljarbete och limning kvar. Jag är rätt positiv att det inte kommer att ta så lång tid innan det är klart. Helt klart snabbare än min första Ghost Ark. Dessutom tror jag att denna blir snyggare.

Sist enheten jag faktiskt har blivit klar med. Mina Deathmarks är färdiga. Jag gillar att det är samma färger och grund som på alla de andra mördarrobotarna som jag gjort. Men tillägget av svarta skuldror och bakstycke gör att de ser mycket farligare ut. Jag gillar också hur deras vapen ser ut. Jag ska förmodligen bara få dit lite guldiga transfers för att göra dem helt klara. Men de är klara nog att jag kan ställa ut dem på en spelplan utan att skämmas.

Enheten som saknas är min Tomb Spyder. Jag hoppas att jag får den snart. För även om det är gott om tid kvar så närmar sig turneringen med en dag i taget. Och om jag inte får klar den kommer jag bli ledsen. Och jag vill verkligen inte spela med omålade enheter. Inget grått på min armélista!

PS. Scattered Dice höll i ett häftigt 40K-event i helgen. På deras blogg kan du se massvis med sköna bilder från det hela. Massvis med snygga modeller att njuta av.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x