Recension: Dobble – Snabbt men enkelt.

Stil
80
Innehåll
60
Känsla
60
Variation
85
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Negativt
100

Snabbt öga och snabba reflexer är ett måste när Dobble står på bordet. Ett socialt spel där du ska matcha upp symboler och vinna brickor i fem olika minispel. Iden är enkel. Spelet innehåller 55 brickor med 8 symboler på. Ingen bricka mer än en symbol gemensamt med någon annan bricka och minispelen går ut på att hitta en specifik symbol för att vinna eller bli av med ett kort.

Dobble är ett snabbt spel och vad som till en början verkar vara en enkel sak blir snabbt en tävling om vem som har stadigast nerver lika mycket som snabba reflexer och bra syn. Det sistnämnda är dock bra att ha då vissa symboler är små och det kan vara svårt att se dom kring ett bord. Spelet kommer i en behändig liten plåtask och är föredömligt enkelt att bära med sig. Det kräver dessutom väldigt lite plats så det går utmärkt att ha med på resan för långsamma kvällar.
Reglerna är väldigt enkla och går utmärkt att spela på två personer tack vare slump elementet som spelet erbjuder.

Det rekommenderas från 6 år och uppåt men jag känner att även yngre barn kan vara med om viss hänsyn ges då bilderna är enkla och har en ren estetik.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x