Recension: SuperFight – Kul med kort

Stil
75
Inehåll
85
Känsla
75
Variation
90
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
80

Vem har inte någon gång fastnat i en diskussion kring om karaktär X kan slå karaktär Y, så varför inte göra ett argumentations baserat kortspel av det hela. Låt mig presentera SuperFight. Ett spel som gå i samma ådra som Cards Against Humanity och Snake oil. Det vill säga du drar ett par slumpmässiga kort från en eller flera kortlekar.

Dessa kort har ord eller fraser som du sedan ska använda för att skapa något slagfärdigt. Superfight har ett tema som rör sig runt populärkultur och målet är att skapa en superkaraktär för att sedan diskutera vilken som skulle vinna om dom möttes i ringen.

Varje runda börjar med att två av spelare drar 6 kort och sätter ihop den bästa kombination dom kan. Sedan börjar diskussionen över vem som har den bästa karaktären. När varje spelare har slut på argument eller samtliga runt bordet känner att det är dags att gå vidare så väljer man en vinnare. Sen tar nästa person vid och försöker slå vinnaren. Den som vinner tre gånger på raken lämnar över sin plats till en ny person. Spelet är snabbt och har föredömligt enkla regler men som alla andra spel av den här typen behöver man ha rätt sällskap för att till fullt njuta av spelet. Det är det perfekta spelet att ha med sig dock då det tar upp väldigt lite plats och kan spelas i praktiken var som helst där tre eller fler personer kan samlas. Det finns också en otrolig mängd kortexpansioner i olika teman till SuperFight om de ursprungliga 500 korten inte var nog. Spelet finns även en digital version på Steam för den som gillar att spela med sina vänner över internet.

Prenumerera
Meddelande om
guest

1 Kommentar
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
prinzessin

Åhh spelade det här för ett bra tag sedan, tyckte det va väldigt roligt men glömde sedan bort. Kanske något att önska sig i julklapp.

1
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x