Entropias tomter såldes som blixten!

YTA
64 kvadratkilometer, vilket innebär att New Treasure Island är något större än Manhattan.
Plats
Planet Calypso, Entropia Universe.
Vanliga varelser:
Hogglo, Leviathan, Frescoquda och Letomie.
Vanliga mineraler:
Lysterium och Blausariam.
ENTROPIA UNIVERSE
Världens äldsta virtuella värld med real cash economy.
UTVECKLARE
Skapades av det svenska bolaget MindArk 2003.
EKONOMI
I Entropia Universe används den virtuell valutan Project Entropia
Varje månad genomförs omkring en miljard mikrotransaktioner.
Under 2020 omsattes 450 miljoner dollar i Entropia Universe. Det kan liknas vid att Entropia Universe har en bruttonationalprodukt i nivå med Dominikanska republiken.

Det tog 22 minuter innan alla deeds i det största gemensamma förvärvet av ett landområde MindArks metaverse tog slut. Då hade 800 000 deeds i den virtuella ön New Treasure Island i Entropia Universe tecknats för 10 PED (vilket motsvarar 1USD) styck.

För snart 20 år sedan var Projekt Entropia en nyskapande stjärna på spelhimlen genom att som ett litet svenskt bolag våga satsa på en helt ny nisch i den MMORPG-feber som rådde, dvs en spelvaluta som är direkt kopplad till verklig valuta.

Nu seglar de alltså upp på radarn igen. Vi har bland annat pratat om dem i “veckans spelkult” då det i somras stod klart att de ska konvertera hela spelet till Unrealmotorn.

Trots att delar av redaktionen var early adopters av spelet så har det gått under vår radar att det fortsatt utvecklas regelbundet och att det nu uppenbarligen fortfarande finns intresse ifrån spelare och investerare.

Innehavare av ovanstående deeds kommer nu varje vecka att vara med och dela på avkastningen som skapas när användarna jagar varelser, utvinner mineraler, inreder sina hem och tillverkar saker för försäljning på ön.

Detta kan jämföras med 2019 då då det tog nästan två dygn innan 500 000 deeds i rymdstationen Crystal Palace var tecknade. Dessa deeds kostade också 10 PED/1 US-dollar styck. Det gör att tecknandet av deedsen i New Treasure Island till den snabbaste i Entropia Universes historia och innehavare av dessa deeds finns nu i olika länder i hela världen.

Detta visar enligt MindArk, Göteborgsföretaget som driver Entropia Universe, att det finns ett växande intresse för virtuella egendomar. En orsak till det kan vara att tidigare noteringar av landområden på Entropia Exchange med tiden har visat sig ha god avkastning. Ett exempel på det är att deedsen i Crystal Palace i dag värderas till 915 500 USD på Entropia Exchange. Detta beror på att Crystal Palace i dag är den mest uppskattade samlingsplatsen för rymdfarare som jagar utomjordiska varelser.

Tidigare förvärv av egendomar och deeds i Entropia Universe

2005 En asteroid som kretsar kring planeten Calypso med rymdresorten, “Club NEVERDIE”, förvärvades för 100 000 USD.
2009 Rymdstationen Crystal Palace auktionerades ut för 330 000 USD, vilket noterades i Guinness rekordbok som det dyraste förvärvet i ett metaverse. 
2010 Resorten “Club NEVERDIE” överfördes mellan Entropia Universe-användare till den rapporterade summan 635 000 USD.
2011 60 000 Calypso Land Deeds, med ett nominellt värde av 6 miljoner USD, förvärvade av Entropia Universe-användare. Det nuvarande marknadsvärdet är över 18 miljoner USD.
2013 Monria, en måne till planeten Calypso, auktionerades ut för 150 000 USD.
2016 Arkadia Underground Deeds auktionerades ut för totalt 1 miljon USD. Aktuellt marknadsvärde överstiger 2 miljoner USD.
2019 Crystal Palace Space Station-deeds noterades på Entropia Exchange för ett totalt värde av 500 000 USD. Det nuvarande marknadsvärdet är cirka 915 500 USD.
2021 800 000 New Treasure Island Deeds förvärvades för 800 000 USD på 22 minuter.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x