Om mindre än 48 timmar slås portarna till uppföljaren av succén Kidscraft upp. STPLN fylls på nytt med kreativitet och spelglädje när över 150 barn sätter sig för att skapa, spela och tävla i Minecraft.

Trycket på förköpsbiljetterna har varit hårt och det märks att LAN-event för barn är något som har saknats i Malmö och kanske hela Sverige.  Barn kommer resa långt för att få vara med och spela med andra.

“Första gången vi arrangerade Kidscraft kom 93 barn och det skapades fantastiska saker, det var en otroligt häftig känsla att se all den glädjen och kreativiteten”, säger Chris Jonasson från Spelkultur i Skåne.

Tanken bakom Kidscraft är att hylla barnens skaparglädje och utforskarlusta, och att göra det i en trygg LAN-miljö där barnen själva ansvarar för spelmiljöerna. Alla världar som kommer användas är skapade av barn, och alla administratörer som har hand om spelmiljöerna är barn.

“Vi vill testa spel som ett medium för samarbete, kreativitet och lärande. Därför är det viktigt att låta barnen själva organisera, administrera och konfigurera all infrastruktur för Kidscraft Ice”, säger Peter Neubauer, ordförande i föreningen LAN för Barn. “Det som händer den åttonde februari är unikt för Malmö, vi har hört om andra kommuner som vill ta efter konceptet men såvitt vi vet är det ännu ingen som genomfört något liknande arrangemang för barn i åldern 8-14”, fortsätter han.

Biljetter till Kidscraft finns att köpa via Kidscrafts hemsida, några få finns kvar men trycket är högt.

Mer info finns även på sociala medier #KidscraftICE

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x