EVE Online blir äntligen gratis att spela!

Jag tror alla spelare där ute har drömt om att få vara en del av en riktigt episk saga, kanske har ni likt mig velat ta del av ett universum större än jag någonsin kunnat ana och få uppleva att min lilla existens där kan spela roll och förändra, inte bara för mig utan för samtliga spelare. EVE Online har alltid varit den plats jag sökt mig till, suktande efter den upplevelsen. Detta är en plats där spelare själva startar krig, verksamheter och flottor, deras egna handlingar och industri bestämmer priser och ekonomin i hela dess universum… för ALLA.

Detta kan du nu ta del av utan att betala ett öre! Länge leve Free-2-Play!

Eve - destroyers

HUR FUNKAR DET

För dig som redan betalar; du kommer få tillgång till en ”Omega Clone”.

Detta fungerar precis som tidigare. Fortsätt din resa genom rymden, samla mineraler och döda pirater. Det enda du behöver tänka på är att det kanske kommer finnas fler förvirrad spelare än vanligt i områden som är tätbefolkade. Annars ingen förändring. Skulle du vilja sluta betala för prenumerationen så kommer din karaktär bli en ”Alpha Clone”. Ingenting kommer försvinna men du kommer inte ha tillgång till alla dina skepp och Skills och med det bli en lite ”svagare” rymdresenär.

För dig som vill spela gratis; du får tillgång till en ”Alpha Clone”.

Detta innebär mer eller mindre att du inte kommer ha tillgång till alla spelets skepp, du kommer ha en gräns på vilka färdigheter (Skills) du kommer kunna skaffa och hur högt du kommer kunna ta dem i skill-trädet. Men förutom det kommer du fortfarande kunna uppleva spelet i sin helhet, du kommer kunna ta del av krigen, utforska trevliga (och mindre trevliga) solsystem, du kommer till och med kunna sysselsätta dig med Mining, tänk gruvarbete i rymden med rymdskepp och lasrar! När som helst kan du också uppgradera till en ”Omega Clone” med din karaktär och få tillgång till allt som tidigare varit låst för dig.

EVE- uppgraderings dags

OBS OBS : : En stor grej med EVE Online har alltid varit att du kan använda spelets egna valuta för att betala din prenumeration. Inget har nämnts om att detta kommer förändras vilket innebär att du kan, med mycket vilja och tålamod, spara ihop det på ditt gratis konto och gå upp till en ”Omega Clone” på det viset. : : OBS OBS

CCP, skaparna av EVE går själva ut med att de startar detta program på grund av att den vanligaste anledningen för spelare att lämna universumet, är att de inte vill betala för en prenumeration. Troligen hoppas man kunna skapa en balans för de spelare som vill spela någon gång ibland och de som mer eller mindre är högt uppsatta ikoner i den värld som skapats. Jag klagar inte och det kliar redan i fingrar om att få komma tillbaka! Hur känner ni, kommer ni ta chansen att testa på EVE Online? Kanske till och med återvända till spelet nu när ni inte längre behöver slänga ut slantar?

För att läsa allt och lite till om detta kan man läsa officiella forum tråden. Tyvärr ingen information om när detta kommer starta, bara att det kommer med en uppdatering senare i år.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x