Game Over Hate

Vi har tidigare rapporterat om olika initiativ som vill motverka negativa attityder i onlinespelen. Nu bjuder Game Over Hate in till sin första träff i Österrike. Och som svensk kan du ansöka om att få delta!

Game Over Hate är ett Österrikiskt EU-initiativ för spelare + intresserade, ämnat att diskutera de utmaningar som är förknippade med modern onlinespel när det gäller mångfald, konkurrens, förkastligt beteende samt framtiden för mediet.

Under de kommande månaderna kommer de att anordna en serie konferenser i Europa med olika teman där likasinnade spelare kan mötas, utbyta erfarenheter, spela tillsammans och diskutera vad vår roll är i att forma de spelutrymmen vi befolkar.

Deadline för att gälla den första konferensen är 15 augusti 2015.

De fyra evenemangen kommer att ske i Europeiska storstäder där stora spelevenemang sker vilket tänks ge möjlighet att skapa synergier mellan de båda händelserna samt möjlighet att delta tillsammans i det större arrangemanget. Alla fyra GameOverHate kommer att vara en vecka långa och kommer att följa ett övergripande tema Det förväntas en grupp av 30 personer till varje event.

Händelse 1 – “Genus och sexualitet i Videogames”
Diskutera genus och sexualitet baserad hat i videospel och representation av kvinnor och HBTQ-tecken i spelkulturen.
När: September 28th – 4 okt 2015
Var: Wien, Österrike
Sido Händelse: GameCity Wien

Tycker man det verkar omständigt eller läskigt att åka utomlands för att diskutera och berika sin hobby med större delen av omkostnaderna betalade så kan man ju istället sikta in sig på andra eventet som åtminstone för oss sörlänningar är nästgårds.

Evenemangs 2 – “Esports och konkurrens”
Att diskutera hur konkurrensen och fair play kan samlas i spelutrymmen. Hur kan turneringar och konventioner finnas platser inkluderande och roligt för alla?
När: November 2015 innan Dreamhack Winter
Var: Jönköping, Sverige
Sido Händelse: Dreamhack Winter

Sökanden accepteras från Österrike, Danmark, Tyskland, Norge, Portugal och Sverige. För mer info om dessa händelser, anmälningsformulär, villkor och urvalsprocessen, besök hemsidan på gameoverhate.org.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x