Bifrost VI: Fenrisulvens Kedjor


Evenemangsdetaljer


Välkomna till Lilledråkvast, en av Sveriges mugglarfria byar!

Fenrisulvens Kedjor är ett bylajv i Bifrost-kampanjen (Harry Potter-inspirerad modern fantasy) som utspelar sig under sommarlovet. Handlingen kretsar delvis runt vardagen i en trolldomsby – det som vi kallar ”slice of magic life” – med intrigspel mellan karaktärer. Men det kommer också handla om större konflikter, motsättningar och en spänning som blir allt starkare. Efter förra lajvet Fimbulvinter är stora saker på gång under ytan.

På lördagen är fjättringsdagen, en helgdag då så gott som alla magiker minns fjättringen av Fenris och firar att hotet kuvades. En helgdag med glädjebudskap men underton av bitterhet från de magiker med mindre mänskligt blod som numer finner sig ständigt under övervakning. Men det är inte bara halvförbudet och fördomarna som debatteras i trolldomspolitiken. Det har gått tre år sedan Gustav Gripen blev minister och det är dags för omval. Anna Agarde och Amadeus Korpvinge är starka favoriter medan Ritva Renstjärna verkar falla neråt tillsammans med Gripen trots framgången med halvförbudet. Åsikterna och spekulationerna går vitt isär om vem som kommer vinna – men också om vart deras lojalitet ligger.

Det som började med ett halvförbud kanske inte kommer sluta där. Grindelwalds Anghängare har fått ett starkare fotfäste och även om ingen ministerkandidat ännu gått ut öppet med det är misstankarna många. Allt fler verkar dela deras åsikter om att mugglarna behöver tas om hand.

Mer lokalt ryktas det om handel i byn, bland annat om en auktion med eftertraktade objekt som under en lång tid inte sett dagsljus. Det är inte heller ovanligt att det rör sig varelser i skogarna runt omkring Lilledrå, men vissa bybor hävdar att det är mer aktivitet än vanligt…

Lilledråkvast är såklart inspirerat av Hogsmeade. Det är en medelstor by med runt 50 bofasta och upp till 50 besökare med diverse ärenden. Likt tidigare Bifrost-lajv förväntar vi oss ett intrigtätt lajv, fullt med magi, stämning och mystik. Läs gärna mer på hemsidan!

 

Hoppas vi ses på lajvet!

//Bifrosts arrangörsgrupp

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x