En sista tilllfykt: Protokoll Nya Eden


Evenemangsdetaljer


”Ytterligare ett år har gått sen den stora katastrofen skedde. Den mänskliga civilisationen är sedan länge bortsvept och begraven under städernas ruiner och markens förkolnade yta. Sakta men säkert har naturen återerövrat mänsklighetens tidigare boplats och täckt över det med en grönklädd yta av löv och mossa. Det är som om människan aldrig ens skulle varit där.

Trots det finns det spår av liv kvar utströdda över planeten. Små enklaver av mänskligt ljus som lyser upp en annars mörk och okänd värld. De flesta av dessa utposter lever ett hårt liv där döden ständigt är närvarande. Det hopp som många kände tidigare har sakta börjat förbytts mot desperation när konserverna tagit slut, ammunitionen sinat och nya sjukdomar utbrutit. Dessutom finns det fortfarande stora klungor zombies som drar runt i jakt efter nya byten.

Mitt i all denna misär befinner du dig. En av de få som överlevt. Som har slagits mot zombies och människor, överlevt kyla, regn och snö. En av de som fått överge allt du håller kärt och som varje dag får kämpa in i det sista inför en framtid som är oviss och livsfarlig. Kanske har du förlorat både familj och vänner och kanske har du upplevt saker som ingen människa egentligen ska behöva utsättas för. Trots allt detta är du en överlevare.

Du har hört om en plats. En plats som inte alls är som de utposter du varit på tidigare. En plats som ska vara fylld av mat och rent vatten. En plats som är säkert från zombies och mänsklighetens våld där alla lever i fred och harmoni med varandra. De kallar platsen för det Nya Eden. Det låter för otroligt. Varför skulle en sån plats ha klarat sig undan all denna misär? Samtidigt säger din magkänsla att du borde försöka ta dig dit. Kanske är det här din enda chans till överlevnad?

Kanske kan du äntligen hitta en plats där du kan finna din sista tillflykt?”

Detta är den tredje och sista delen av vår Lajvkampanj ”En sista tilllfykt”. Lajvet kommer att utspela sig på en halvö ute i Vänern. Evenemanget kommer att börja på fredag eftermiddag med en introduktion till lajv och där alla spelarna får möjlighet att utveckla och testa att agera med sina karaktärer. På lördag morgon kommer lajvet starta och hålla på till söndag förmiddag. Slutligen kommer vi tillsammans ha en avslutande diskussion tillsammans över vad vi varit med om. Lajvet kommer vara ett överlevarlajv vilket innebär att själva lajvandet kommer ske helt utomhus med tillgång till vindskydd och tältplats. Mat för hela helgen ingår i lajvkostnaden.

Mer information om utrustningskrav samt regler för boffervapen kommer senare.

För att kunna vara med behöver du vara minst 15 år.

När: 8-10 September

Var: Värmlandsnäs, Säffle. Du ordnar själv transport till Säffle där vi arrangörer hämtar upp er deltagare och transporterar er vidare till lajvplatsen.

Pris: 300 kr

Anmälan: https://www.skukarlstad.org/civicrm/?page=CiviCRM&q=civicrm%2Fevent%2Fregister&id=21&reset=1

Arrangörer: Svenska Kyrkans Unga i Karlstads stift

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *