Heimland: Vårdagjämning


Evenemangsdetaljer


Detta lajv centreras runt firandet av vårdagjämningen som är den religiösa högtid då solen välkomnas åter. Lajvet är av medeltida low fantasy karaktär vilket innebär att vissa övernaturliga inslag kan förekomma men det går inte att anmäla ett sagoväsen. Vidare är det ett bylajv med mycket blandade åldrar och hög nybörjarvänlighet. Det är roligt om så många roller som möjligt får fortsätta mellan lajven för att skapa en kontinuitet i byn som då lättare skapar en bra dynamik för nya roller. Rörande nya roller finns en lista med sökta roller på hemsidan men förutom dem är det självklart tillåtet att skriva egna. Nya spelare är också mycket välkomna att ta kontakt med Martin som är barn- och nybörjaransvarig för tips och idéer. Rent allmänt blir vi glada om så många som möjligt döper sin roll till Walter oavsett kön.

Platsen lajvet utspelar sig på är den lilla byn Kullabro. Själva spelet kommer huvudsakligen handla om den stora festen på lördagen samt de olika tävlingar som sker under högtidsdagen. Lajvet kommer börja med en mässa i kyrkan för att välkomna solen åter, och religiösa inslag återkommer dagligen då detta är en religiös fest. Det finns i vanlig ordning också gott om plats för sedvanligt byspel. Då vårdagjämningen även klassiskt varit en viktig tid för mörkrets medlöpare finns också en känsla av att något under ytan inte är helt vad det ser ut att vara.

Förutom själva festen samlas lagmän från omgivningarna för att ha sin årliga träff där arbetet med att tolka Walters nya lagar diskuteras. Kung Walter har alltid gillat att skriva nya lagar och i takt med att han blivit något till åren har lagarna blivit allt mer svåra att beivra för landets stackars lagmän. Några exempel är t.ex.:

§115 Man får inte fisa i kyrkan innan Walter

§52 Alla barn som är födda den elfte juni ska döpas till Walter oavsett kön.

§83 Man bör inte kasta kottar i skogen om man bär gröna kläder.

För att satsa lite extra på att ge nya lajvare en kickstart har vi en workshop under fredagen mellan 17-19 som är obligatorisk för nya spelare men där även gamla är välkomna. Workshopen syftar till att visa på hur improviserat spel kan fungera och en del tips och trix för att skapa roligt spel om en någonsin får långtråkigt.

Inför detta lajv kommer en extra satsning också göras på barnen och barnens intrig och de kommer få sina intriger först under en kortare barnworkshop på fredagskvällen innan det praktiska mötet klockan 20. De vuxna får sina intriger utskickade i förväg i vanlig ordning, så fundera gärna över vad för spel ni är sugna på just denna gång för att underlätta för oss som skriver intriger att få ihop så bra som möjligt åt alla.

Kontakt: heimland@pegas.nu

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *