Mysterium Tremendum


Evenemangsdetaljer


Bruk i baljan är stolta att presentera Mysterium Tremendum – ett mysterielajv i 1920-talet.

Rationell modernitet och urgammal galenskap.

Det som kallas för vedertagen sanning är i lajvets värld en gråzon, där gränserna för vad som är fakta och vad som är mysterium suddas ut. Det som vi tror är övernaturlighet och galenskap kan i själva verket vara högst verkligt. Detta betyder att fiktionen är baserad på en alternativ version av 1920-talet, där det oförklarliga kanske visar sig vara rationellt trots allt.

Mitt i den sköna, nya världen ligger Årås kurort och hotell i Kölingareds landskommun, någonstans i Sjuhäradsbygden. Men trots de natursköna omgivningarna och de goda kommunikationera är det få som stannar där längre. En del menar att det har att göra med platsens märkliga och ombytliga historia, underhållen av de ännu konstigare invånarna. En del säger att det beror på att de fruktansvärda morden har skrämt folk från platsen. Och andra säger att det är någonting med själva platsen; att det är någonting i vattnet som gör människor vanvettiga.

Nu samlas en udda skara individer på Årås för att undersöka hemligheterna som har uppdagats. Alla har sin egen anledning till att gå av bussen på den förbannade, förtrollade platsen. Vilken är din orsak?

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x