Nordsken

Nordsken är en hyllning till människors fantasi och påhittighet med fokus på spel, kultur och kreativitet. Det är en inkluerande fest där vi möjliggör individers vilda fantasier.

Nordsken är unikt i Norden sett till dess innehåll och det är den enda stora mötesplats för denna typ av kultur i norra Sverige.

Nordsken är utspritt över fem områden:

  • I vår expo finns nästan 2000 kvadratmeter med montrar. I montrarna hittar ni spännande utställare från hela Europa. Vi anstränger oss även för att hitta utställare som inte bara säljer produkter utan även aktiverar/engagerar våra besökare. I denna hall finns även vår huvudscen där våra mest spännande tävlingar och föreläsningar visas.
  • Vår kreativa hall har nästan 200 kvadratmeter LEGO, en serietecknarskola, makerspace, vår stora nördkonstutställning med både amatörer och internationellt erkända artister, vår kreativa scen och ett antal utställare som lockar till olika typer av skapande. Här finns även ett amningsområde, en barnvagnsparkering och ett lekområde för små barn.
  • I esporthallarna finns nästan 700 datorplatser och ett stort TV-spelsområde. Här går stora esportturneringar under alla dagar med finaler på vår esportscen. Man behöver dock inte tävla i esport för att ha en datorplats här utan det lika gärna vara så att man bara vill njuta av LAN-känslan.
  • Vår arkadhall har ca 40 flipper och arkadmaskiner. Det är gratis att spela på alla maskiner och vi erbjuder även turneringar i flipper.
  • Den analoga hallen är fylld till bredden med cosplay, lajv, reenactment, brädspel, kortspel, figurspel och rollspel. Vi arrangerar både turneringar samt lånar ut spel där proffs förklarar reglerna.

Din e-postadress kommer inte publiceras.