Okuvade! En sång för de fallna.


Evenemangsdetaljer


Ett lajv i Thule kampanjen, episk men jordnära och lågmäld fantasy. Drakfåglarna, motståndsrörelsen mot den furstliga ockupationen, firar att de har överlevt vinterns attack mot Ravsmark.

”Detta är Ravsmark, januari år 1151. I september kom det Furstliga anfallet mot Drakfåglarnas fäste i Ravnsmark som många av oss hade väntat på, eller bävat inför. Till en början skedde det i liten skala, med små räder och stötar som tvingade oss till ständig beredskap, men framåt vintern slog fienden till mer samlat och från flera håll. Vid Ljotvellir, vid Baggvallen och vid Orrdalen har vi desperat försvarat våra skansar, och vi har stridit i de täta skogarna mot vättar och ulvar. Furstens dvärgar har kastat våra döda kamraters kroppar med katapult in mot våra linjer och den regniga och kalla vintern har slitit i våra hjärtan. Men vi höll stånd och vi slog dem tillbaka.
För någon vecka sedan avbröt de sista Furstliga anfallen och drog sig tillbaka. Nu har fienden prövat vår styrka och vet att vi kan bita ifrån oss. Men vad sker nästa gång? Kommer Fursten att kasta allt han har på oss? Vi vet inte, men striden är över nu. För denna gång.

Någon gång under vintern passerade väktarnatten obemärkt. Vår ledare Arna har bestämt att vi ska ta tillfället i akt att och ägna en dag åt att fira att vi lever och sörja våra fallna. Vi kommer att prata politik och vad vi ska göra nu, för bland drakfåglarna har alla en röst och nu är läget att göra sig hörd. Vi ska äta den sista finmaten som finns i skafferiet, gråta över våra fallna kamrater och berätta om deras hjältedåd, lyssna på sorgliga sånger och kanske glömma, för en stund, att kriget än nu inte är vunnet. Vi kommer upp över ytan för ett djupt andetag, vet att vi snart kommer att strida igen.”

Upplägg
Tonvikt på stämning, framtidstro och sorg, men även andra äventyr kan tänkas förekomma.
Lajvet börjar vid 18.00 fredag kväll och avslutas ca 23.00 på lördag. I priset ingår två middagar, en lunch och en frukost.

Roller
Drakfåglar. Alla sorters drakfåglar behövs. Många strider, men dessa är intet utan de som organiserar, lagar mat, smider vapen eller tar hand om de sårade. Bland drakfåglarna är alla lika mycket värda.
Allierade. De senaste åren (sedan Draksådd) har de allierade länderna visat sitt stöd genom att sända stödtrupper och skicka materiel. Vissa av dessa har varit våra systrar och bröder i kampen i flera år nu. Dom är våra vänner och välkomna till firandet, och även de som stridit med oss under hösten och vintern.
Nyckelns Väktare. Den magiska striden har alltid varit Drakfåglarnas svaga punkt, så hjälpen från Nyckelns Väktare var välkommen och nödvändig. Våra mål är inte alltid samma, vi vet att de styrs av sin egen agenda, men även de är våra vänner.

Anmälan: anmälan öppnar i slutet på november. Gå gärna med i facebook-gruppen och visa intresse!

Information: Mer information om lajvet kommer att läggas upp på facebooksidan https://www.facebook.com/groups/753303141440882/?fref=ts och på lajvets egna sida på Thule-kampanjens hemsida http://thulekampanjen.se/.

Arrangörer: Nina Åhlmans, Camilla Mörn, Björn Carlander

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *