Post-ap lajv: De Gröna Krigens Efterdyningar


Evenemangsdetaljer


Välkommen till lajvkampanjen De Gröna Krigens Efterdyningar, ett peppigt misärlajv i Norrlands mörka skogar. Kampanjen kickar igång med lajvet KNUTPUNKT HÅLE, som arrangeras av Angelica Mia Nylander och Hanna Christoffersson i samarbete med Midälvariket.

Hemsida: LÄNK

Vilken sorts lajv är det?

Lajvets estetik baseras på en romantiserad postapokalyps med inslag av industri, futurism och misär. Här prioriteras personliga uttryck och fokus ligger på att uttrycka något snarare än praktisk överlevnad och realism. Spelupplägget kan beskrivas som en “sandlåda”, vilket är ett upplägg som erbjuder spelarna en stor dos kreativ frihet. Detta innebär att spelarna får stor möjlighet att påverka spelet. Det kommer dock finnas en huvudplott att förhålla sig till för de som vill, samt möjlighet för nya lajvare att i förväg få hjälp att bygga personliga intriger.

Notera att detta lajv innehåller ett visst bruk av airsoft- och boffervapen. Detta är dock INTE ett airsoft-event eller ett militärt simuleringslajv: vi är alla här för att i första hand rollspela medan vi förhåller oss till de kulor som emellanåt viner förbi. Nedan hoppas vi kunna bjuda på ett smakprov av vad ni kan förvänta er. Vi ses i postapokalypsen!

Vad har hänt? 

Året är 2209, och världen såsom den var fick ett abrupt slut för 10 år sedan. Människor hade länge lidit brist på mat och rent vatten, varit utsatta för allt mer frekventa översvämningar, extrema temperaturer och dåliga skördar. Detta mynnade ut i många stora konflikter däribland De Gröna Krigen som fick globala konsekvenser. På de flesta håll slogs många viktiga samhällsfunktioner ut fullständigt, och mycket av det människor tog för givet försvann på några dagar. De som överlevde var de som hade förberett sig, de driftiga och de tursamma.

Knutpunkt Håle

10 år efter De Gröna Krigen är populationen kraftigt reducerad, men på vissa håll har små samhällen börjat byggas upp. Just en sådan plats är Håle, som kommit att fungera som mötes- och handelsplats. Området drivs av en grupp som var med och etablerade platsen för omkring 11 månader sedan, och som sätter regler för hur affärer sköts och för vilka som tillåts stanna och hur länge. Räkna med att stöta på allt från karismatiska prånglare, till nervösa kunskapare, aspirerande äventyrare och en och annan skumraskare. För den som dessutom vågar sig ut i vildmarken runt Håle finns möjlighet att stöta på grupper som inte är välkomna i samhället. Även sådant som Zonspringare och muterade djur tros finnas i skogarna.

Den senaste tiden har allt fler hittat till området och Håles ledare har förstått att det går ett rykte om att det någonstans i närheten finns en fornartefakt som skulle kunna leda vägen till “en kunskapens högborg”. Kanske har du tagit dig till Håle enbart för handelsplatsens skull, eller kanske har du tagit dig hit för att se om du kan lägga vantarna på den där artefakten du hört talas om. Den skulle troligen kunna säkra både dig och dina efterkommande en trygg plats i denna värld.

Photo Cred: Julius Koivistoinen Photography

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x