Spelhelg hos G&B-SYD på Kulturhuset


Evenemangsdetaljer


Schema för spelhelgen den 27-29/9 2019

 

Fredag 27/9

Vampire

17:00-22:00

Vi är stolta över att ge er chansen att testa nyutgåvan av Vampire. Blodisande och blodsugande händelser i ett nytt, fint World of Darkness. Vi börjar skapa rollpersoner kl 17:00, kl 18:00 börjar vi spela.

 

Rollspel. System: Vampire, 2-7 spelare, Ansvarig: Andreas Öggesjö.

Lördag 28/9

Batman the miniatures game BMG

12:00-17:00

Vi återvänder till Gotham City

Skurkarna tar över. Jokern, Gåtan och Bane skapar kaos. Kan Batman återvända för att rädda staden? Kom ner och testa spelet, det finns figurer att låna.

 

Figurspel. System: BMG, Ansvarig: Sebastian Öwall.

 

Lördagsspel

14:00-17:00

På GoB’s Lördagsspel spelar vi rollspel, kortspel, brädspel och figurspel. Kom och spela

ditt favoritspel, testa något nytt eller bara för att hitta några att spela med. Du behöver inte ta med dig någonting och det krävs inga förkunskaper. På föreningen finns massor av brädspel, men också spelbord och annat som behövs för till exempel figurspel. Vi hjälper dig också att komma igång med olika spel. Lördagsspel riktar sig i första hand till dig som är 9-15 år. Men alla är välkomna oavsett ålder.

Spel av alla slag. Ansvarig: Carl-Johan Sanglert. Plats:  G&B’s lokaler på andra våningen.

 

Consent in Gaming – gruppdiskussion

17:00-18:00

Ett omdiskuterat dokument har släppts av Monte Cook Games. Dokumentet finns att ladda ner här. Vi diskuterar om detta är rätt väg att gå? Behöver vi checklistor? Räcker det med diskussion. Finns det andra vägar att gå för att uppnå bra spel, där ingen känner sig kränkt?

 

Arrangörer: G&B-Huvud, G&B-Syd, Studiefrämjandet, Sverok Jönköping-Kronoberg

Kontaktperson: Claes Gerleman 0705259742 claesgerleman@gmail.com.

 

Claes Eon

18:30-24:00

Den förslagna och ambitiösa friherren fortsätter sin kamp för att störta det feodala riket Consaber i ett blodigt inbördeskrig. Han har en liten men lojal vänkrets som hjälper honom på hans vilda äventyr.

 

G&B och Studiefrämjandet erbjuder nu fem platser i en öppen kampanj som kommer spelas på G&B Syds spelhelger.

 

En öppen kampanj innebär att man kan deltaga en eller flera gånger och att den är öppen för nybörjare. Du får låna en karaktär och göra den till din om du är med alla gånger. Karaktärerna är förberedda så det enda du behöver göra är att komma i tid och försöka samarbeta och vara trevlig mot andra spelare. Det behövs inga förkunskaper och inga prylar. Vi har allt du behöver.

 

Spelledaren är Claes Gerleman som är en erfaren spelledare med många speltimmar bakom sig. Claes planerar att utsätta era rollpersoner för intriger, fantastiska äventyr och en hel del problemlösning.

Vi kommer att spela Eon III som är känt för att vara ett regeltungt rollspel men bli inte förskräckta, vi kommer hjälpa er och ni behöver inte kunna något från början. Vi förklarar allt och visar hur det går till.

Kort bakgrund om spelvärlden
Mundana är en klassisk fantasyvärld med fantasivarelser. Vi lägger tyngdpunkten på mänskliga konflikter men fantastiken finns i bakgrunden.

Rollspel, Spelsystem: Eon III, 2-5 spelare, Ansvarig Claes Gerleman.

Söndag 29/9

Wormwood Arena del 1

18:00-22:00

Överlevarna från tidigare ovanliga händelser möter upp nya allierade och fiender när de som Delta Green agenter ska utreda en tillbakadragen kult i Kansas som satt en onaturlig symbol på sina pamfletter. Agenterna måste undersöka och eventuellt infiltrera kulten för att utföra sitt uppdrag.

 

Detta är den första halvan av två, Wormwood Arena fortsätter på nästa spelhelg.

 

Rollspel. System: Delta Green, 3-6 spelare, Ansvarig: Joel Johansson.

Spelhelgen arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med G&B-SYD, Sverok Jönköping – Kronoberg, och Kulturhuset i Jönköping.

Utseende
0
Personlighet
0
Slughet
0
Smidighet
0
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Negativt
0
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x