Recension: This war of mine – Annorlunda resurshantering

Stil
90
Inehåll
73
Känsla
94
Variation
70
Läsarbetyg2 Betygsätt
95
81

This War of mine är ett resurshanteringsspel där fokusen ligger på att som en grupp vanliga medborgare i en krigshärjad stad överleva till dess att en vapenvila kommer till stånd. Spelet släpptes i november 2014 och är utvecklat av 11 bit Studios. Till skillnad från de flesta andra spel med krig som tema är This war of mine en tung och allvarlig skildring av hur det kan vara att leva i ett krigsdrabbat område. Här finns inget hjältemod eller pampiga parader, inte heller har 11 bit försökt att släta över vad ett krig faktiskt är tillskillnad från exempelvis EA. Utvecklarna hämtade inspiration från kriget i Bosnien och de historier som flyktingar från det kriget bar med sig.

Som sagt så spelar du som en grupp överlevare och du börjar spelet i ett utbombat hus med endast de mest grundläggande av behov täckta. Huset innehåller en mängd saker som ger dig en start, det är upp till dig att välja vad du vill satsa på. Men att bygga en spis, en säng eller en kamin brukar ligga högt på listan. På dagen kan du inte ge dig ut på grund av krypskyttar. Så dagen spenderas med att bygga, äta och på andra sätt slå ihjäl tiden. På natten så kan du välja att skicka ut en av dina överlevare att leta efter mat, medicin och byggnadsmaterial. Övriga kan sova eller vakta ditt eget läger från andra personer ute efter samma sak.

På natten tar du över den ensamma överlevaren som du sänt ut och även valen du gör oftast består av hur mycket risk du är villig att utsätta dig för eller vad du behöver för material så kommer det sig att du till och från springer på personer som tvingar dig till att göra val, spelet lägger inte direkt någon värdering i vad du väljer. Men det finns en risk att när du rånar det gamla paret på allt dom äger och dömer dom till en långsam död så kan du bli deprimerad. Om det fortgår så kan det sluta med att du har tre överlevare som helt enkelt inte vill överleva utan väljer att sakta tyna bort i sitt läger.

This war of mine är gripande och likt många andra spel som lämnar det upp till spelaren att bygga sin egen historia skapar det ofta väldigt intressanta berättelser mellan dina egna val och spelets slumpgenererade delar.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x