Recension av Frostpunk

Läsarbetyg0 Betygsätt
0
84

Frostpunk har skapats av 11 bit studios, vilka 2014 inte bara skapade, utan även gav ut This War of Mine. Det spelet mottogs med häpnad världen över tack vare sitt berörande berättande som på ett unikt sätt gav utrymme för eftertanker om krigets fasor. Vi har så klart tittat på om uppföljaren Frostpunk kan mäta sig i storhet och beskriver i video samt text.

Då spelade du civilbefolkning som försökte överleva i en hopplöst belägrad stad, mitt i brinnande krig. Ett tufft tema som är svårt att toppa.

Denna gång har man givit sig på en alternativ tidslinje, där steampunkvärlden redan 1886 har gått åt fanders och ismassorna breder ut sig över världen. Jordens resurser utarmas till den grad att din flyende koloni får dra norrut där människan ännu inte uttömt allt som går leva på. Men om ditt viktorianska London är kallt så det förslår, hur kallt är det då inte uppe vid nordpolen?

Likt This War of Mine så har man skapat en balansakt där själva umbärandena och besluten står i centrum, men i stället för en sidovy har man iklätt denna överlevnadssimulator en stadsbyggarskrud. En trevlig balansgång som med hjälp av mästerligt ljud/musik och grafik hade varit fulländad om inte själva byggmomenten varit något basala. För dig som gillar att hålla tungan rätt i mun när du tar dig an utmaningar är det här ett upplukande spel vars beslutsbaserade berättelse engagerar dig i ett gäng timmar.

 

Stil
85
Innehåll
75
Känsla
95
Variation
80
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Negativt
84
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x