“Monday Night Adventure Time”

Ett besök en måndagkväll på rollspelsdrop-in hos RollspelssällskapetSpelens Hus i Malmö.

Det är en snöblandad januarikväll i Malmö och jag har bestämt mig för att besöka föreningen Rollspelssällskapets måndagsträff i Spelens Hus lokaler.

Jag vet sedan tidigare att Spelens Hus är en sorts paraplyorganisation som hyser ett tiotal föreningar inom spel i alla olika former. Brädspel, figurspel, rollspel, konsolspel och även intresseföreningar inom game design med mera.

Ikväll spelas det ett par olika scenarios av Dungeons & Dragons och en ny spelledare har anmält sig, som vill testa ett one-shotscenario i Call of Cthulhu med nya spelare.

Eftersom jag spelade Call of Cthulhu på 1990-talet vill jag gärna vara med i det scenariot och se om känslan sitter i fortfarande.

Klockan 17.00 strömmar det in spelsugna människor i lokalen. Killar och tjejer i åldrar från 12 år och uppåt. Själv är jag 45 och kanske bland de äldre denna kväll. De flesta som är här är trogna medlemmar, men ett fåtal är som jag, nya, gröna, och lite vilsna, men vi får god hjälp att hitta runt bland veteranerna.

De som inte redan har en grupp att spela med minglar runt och hittar en som verkar spännande. Det ser ut att bli 8-9 sällskap med 5-6 personer vid varje bord i lokalen som spelar olika rollspel denna kväll.

Vi som valt Call of Cthulhu presenterar oss för spelledare Rasmus som snabbt tar oss in i Call of Cthulhu och HP Lovecrafts skräckfyllda värld. Klockan 18 sätter alla spel igång och kör till 21-21.30. Call of Cthulhu utspelar sig i 1920-talets USA. Jag spelar laboratorieassistent Stephen Frank som tillsammans med de andra ska undersöka det mystiska försvinnandet av en arkeolog.

3,5 timme senare packar alla ihop sina böcker och formulär och beger sig hemåt. Vi nådde inte till slutet av vårt scenario men kom överens om att avsluta det vid ett annat tillfälle.

Rollspelssällskapet är en fantastisk upplevelse. Det är som ett spelkonvent i mikroformat där vem som helst får vara med och prova på.

Roger Jeppsson som ansvarar för den här kvällen säger att god stämning och trevligt bemötande både mot medlemmar och nykomlingar är A och O i föreningen. Det är också viktigt att alla deltagare följer föreningens värdegrund, som bygger på respekt, tolerans och lika människovärde.

När jag lämnar lokalen har snön utanför, på Nobelvägen, övergått i regn. Att komma hit och spela rollspel med okända personer är både roligt, spännande och utmanande och kan verkligen rekommenderas för både nybörjare och veteraner som vill prova spela med nya personer och spelledare.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x