One Night Revolution föga revolutionerande

Stil
70
Innehåll
50
Känsla
60
Variation
60
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
65
One Night Revolution

På ytan är One night Revolution ett väldigt enkelt bluff/slutsats spel där tre till tio personer spelar rebeller och informatörer i en stad i uppror. Målet är att antingen avslöja alla informatörer. Om detta sker vinner rebellerna, annars vinner informatörerna. Där spelet blir lite mer komplicerat är att det finns en uppsjö av olika roller som spelaren kan bli tilldelad. Dessa kan på olika sätt interagera med spelet och utföra olika typer av handlingar så som att titta på olika kort eller flytta runt kort. Detta sker i ordning och de som inte är aktiva blundar. Detta gör att risken för att någon av misstag avslöjar sin identitet minskar och skapar en viss osäkerhet då ingen vet om dess egen handling har blivit ogjord av vad någon annan gjort. Sen följer den vanliga rundan av argumenterande för vem som är vad och varför där det som vanligt är ok att ljuga sig blå. Sen ska alla peka på den som dom vill ha död på och flest fingrar dör. Upprepa så många gånger som behövs för att ena eller andra sidan ska vinna.

Den här typen av spel har alltid sin största styrka och svagaste länk i människorna du spelare med. En bra grupp kan ha väldigt kul men det finns inte någon mekanik som hjälper en grupp som inte funkar att spela bättre. När jag spelade spelet var vi dessutom en rätt stor grupp och för att alla skulle få plats satt vi vid ett stort bord. Detta ledde till en väldig massa vandrande runt bordet när man skulle utföra sina handlingar och det var svårt att vara riktigt hemlig med vad man gjorde.

Om du gillar bluff/slutlednings spel är detta inte på något sätt ett dåligt val och det erbjuder lite variation tack vare roll brickorna men samtidigt är det inte ett spel som står ut ur mängden på något sätt och den stora mängden brickor och kort som behövs för att spela gör det svårt att ha med för spontana spel. Ett stabilt bord med mycket utrymme kring är ett måste.

Foto: Tomas Widdesgärd

Fotnot: Spelkult har tidigare recenserat One Night Ultimate Werewolf och One Night Daybreak, varifrån One Night-varianten av  Revolution hämtat sin spelmekanik.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x