Reptilfolket återvänder till Mutant

Fria Ligan lanserar sitt andra zonkompendium till Mutant: År Noll, Zonkompendium 02 – I Reptilfolkets Spår.

IRS_mockup1Den nytryckta boken är på 48 sidor och sägs innehålla följande bitar:

  • En färgkarta över hela Mutantskandinavien, så som det ser ut i Mutant: År Nolls tidevarv.
  • Regler för långfärder. Känns er Zon trång? Sugen på nya horisonter? Här finns svaret på hur ni går till väga.
  • Den sanna Musközonen – en ny skärgårdsbetonad Zon för rollpersonerna att utforska, beskriven i text, bild och färgkarta. Av Petter Bengtsson.
  • I reptilfolkets spår – en maffig zonsektor skriven av Torsten Alm, en av författarna till det klassiska Mutantäventyret I reptilmännens klor.
  • Oraklet i Silverägget – zonsektor författad av Mattias Lilja, känd från Järnringen. Zonens mutanter flockas till den mystiska sanningssägaren i träsket. Men vissa besökare tycks försvinna för gott…
  • Kvinnokollektivet – zonsektor författad av Åsa Roos, känd spelskribent, recensent och speldebattör. Vilka hemligheter döljer sig bakom det gamla högsäkerhetsfängelsets murar?
  • Hydrans horder – zonsektor skriven av Måns Broman, flitig Mutantskribent, spelmakare och indieguru. På en karg stenstrand sker uppgörelsen mellan Kejsarens anhang och Hydrans horder…
  • Flera nya artefakter som rollpersonerna kan hitta ute i Zonen.
  • Sist, men inte minst: en behändig tabellsamling. Alla tabeller du behöver för att spela Mutant: År Noll samlade på ett ställe. Av Mattias Falck.

Kompendiet kan antingen införskaffas i PDF-format genom att stödja Fria Ligans pågående crowdfundingkampanj för Mutant: Genlab Alfa på Indiegogo på minst nivå “Best” (80 Euro i 21 dagar till) eller i tryckt form genom att köpa boken separat på Fria Ligans sajt för 168 kronor.

Nelma stack ner paddeln i det svarta, döda vattnet och tryckte ifrån. Skrotflotten gled ljudlöst djupare in i zonsmoggen, så tät att det kändes som att flyta ut i ett vitt ingenting. Nelma satte paddeln i vattnet igen. Vikton, som satt i fören och spejade, höjde plötsligt handen, varnande. Han hade hört något. Trodde att han hade hört något. Nelma lyfte paddeln – ingen paddel egentligen, en gammal rostig snöskyffel från den gamla världen – och lyssnade intensivt. Ingenting. En skepnad framträdde i smoggen framför dem. Enorm, svart och uråldrig. En gigantisk tub av fornmetall, lång som Arken från kant till kant, liggande halvt i vattnet, halvt på en stenig strand. Nelma och Vikton stirrade på miraklet, förstummade. Ingen av dem märkte den svaga krusningen i svartvattnet intill deras flotte…

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x