Spelkults guide till World of Warcraft: Legion

Spelkult skrev tidigare kort om Legion till World of Warcraft. Vi tänkte här ge en lite mer ingående guide i nyheterna i den kommande expansionen.

Vi kan börja med att ta en titt på den animerade lanseringsfilmen från GamesCom

[embedvideo id=”hmHY6hERT3s” website=”youtube”]

Så vad var det de pratade om på scenen nere i Köln?

Först fick vi reda på hur World of Draenor slutar. Khadgar och Alliansens och Hordes utrotningskrig mot orcherna slutar framgångsrikt. The Iron Horde blir nedslaget och förgjort. Ingen överlever… förutom såklart stackars Guldan förvriden av demonblod och sorgen av att se sin Shadowmoon clan utrotad. Guldan lyckas komma undan och i sin jakt på hämnd hittar han the Tomb of Sargeras på de gamla alvernas ö The Broken Isles.

Ny kontinent: The Broken Isles

Själva The Broken Isles verkar vara ett hopkok på de lite mindre Arthas inspirerade delarna av Wrath of the Lich King och de norra Kalimdor zonerna i vanilla. Jättevikingarna Vrykul från The Howling Fjords och så alla konstiga alver, satyrer och taurens från Ashenvale, Felwood och Azshara. Dessutom en ny variant av alver och annat smått och gott. Alla dessa olika fraktioner har varsin del av the pillars of creation som du kommer att behöva för att stoppa demonerna för gott (för denna gången).

Givetvis finns vår massmördande naturhatande Nessingwary vara med, så förbered er för att döda fyra triljoner djur av olika sorter för att göra vår psykopatdvärg glad nog att ge dig ett gevär du inte behöver på vägen till level 110.

Den första tanken jag fick i huvudet efter denna genomgång av världen var från Full Metal Jacket:

”I wanted to meet interesting and stimulating people of an ancient culture… and kill them.”

Artefaktvapen

Då Legionen är det största hotet någonsin mot Azeroth (tills nästa expansion) kommer vi att behöva lite häftigare vapen. Och vi kommer att få de allra häftigaste som finns. Frostmourne för Death Knights, Sheilun för munkar, Thas’dorah för hunters och Ebonchill för magiker för att nämna några. Det är dessa artefaktvapen som kommer att vara metaplotten precis som garissons i WOD. Hela expansionen börjar med att du kommer att jaga efter just din klass artefaktvapen för att sedan uppgradera den under resans gång där du letar efter ett sätt att stoppa legionens demoner. Dessa artefaktvapen kommer att ha sitt eget levelsystem med perks du får välja själv som gör dina färdigheter och förmågor bättre och/eller annorlunda. Det finns också möjlighet att med tid och tålamod ordna med speciella varianter på ditt artefaktvapen. Allt för att alla inte ska direkt lika dana ut, även om alla paladiner med största sannolikhet kommer att springa runt med Ashbringer. I varje fall på alliancesidan.

En trevlig sak för druidspelare är att dessa vapen kommer att ändra utseendet på druiden i katt- och björnform. Det kommer alltså finnas en anledning att skaffa sig ett häftigare vapen.

Ny hjälteklass: Demon Hunter

Demonjägarna är häftiga för att de har horn. De kan bara vara alver, blood eller night, och de har bara två varianter. Melee DPS eller Tank. Tvåhandsvapen verkar vara deras melodi. För att ytterligare nöta ut alvspelares tangentbord kan de dessutom dubbelhoppa. Så se fram emot mer skuttande alver i nästa expansion.

Ordenshallar för din klass och följare specifika för din klass

Istället för garissons kommer vi i denna expansion hänga med våra klassbröder. Och det är inte en arme som ska mönstras utan vi ska bli duktiga experter inom våra respektive områden. Eftersom du har hittat artefaktvapnet för just din klass kommer du vara ledaren för alla Blood Death Knights, Restoration Shamaner eller Fury Warriors. Followers kommer att ersättas med champions och du kommer att sätta ihop ditt egna runda bord med riddare som kommer att kunna hjälpa dig på olika sätt när du är ute och jagar rätt på artefakter, pillars of creation och legiondemoner. Kanske kommer du dela class order utrymme med alla av samma klass, oavsett om de är med i alliance eller horde. Men jag hörde inget specifikt om det, bara att andra av samma klass kommer att finnas i samma gilleshallar.

Nya dungeons och raids såklart

Blizzards fromma förhoppning är att vi ska ha roligt i dungeons även efter att första Looking For Raid har släppts, men hur var de inte tydliga med. Själv hoppas jag att alla dungeons ska skala och droppa ok gear som de har gjort med burning crusade och wotlk-dungeons under WOD. I vilket fall som helst ska det finnas åtta dungens till Legion varav Violett Hold tyvärr är en av dem. För Dalaran har såklart flyttat på sig igen…

Blizzard var nöjda med de tre raiderna som kom till WOD och vill ha ett liknande upplägg för Legion. En första som släpps inom en månad med sju bossar. Sedan en större med tio bossar där Guldan ska vara slutbossen för att sedan släppa den sista där vi troligen ska stänga demondörren, och förstöra låset.

Nytt pvp-system (igen)

Nu spelar jag inte så mycket PVP. Men till Legion ska de släppa PVP honor system version 3. Ettan var den som fanns i vanilla och krävde dygnet runt grindande av dedikerade gillen för att få en schysst rang i. I version två köpte vi utrustning för honors vilket har lett till att den som var med från början för det mesta kan gäspa sig ihjäl en ny spelare eftersom de har tusen gånger bättre gear. Version tre ska göra just utrustningsdelen lite mer jämn. I PVP ska man kunna levla upp och få nya pvp talants. 50 levels totalt. Fördelen är att Blizzard nu kan se till att pvp’are får vettiga talents för pvp och pve får bra pve talents. Borde kunna leda till ett mera balanserat spel.

För att tillgodogöra spelare med hamstergen kan man efter att man nått level 50 börja om igen och på så sätt skaffa sig prestige nivåer. Dessa nivåer gör att ens artefaktvapen får nya unika utseenden, häftigare avatarlogga och andra primärt kosmetiska saker.

Beta i slutet på året

Som avslutande ord bad Tom Chilton oss välkomna till betan som ska släppas i slutet av året. Det finns alltså en chans att det bara blir ett år utan nya raids innan Legions släpps för alla.

Wowhead har (som vanligt) en bra sammanfattning av allt som hänt.

Förutom allt World of Warcraft-relaterat har jag själv fått upp Overwatch i min Battle.net-klient. Så snart får vi förhoppningsvis se fram emot Blizzards egna FPS.

[embedvideo id=”N6CWue7voA0″ website=”youtube”]

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x